Hindistan faciadan döndü

Hindistan'ın başı tren kazalarından kurtulmuyor, facianın eşiğinden son anda dönüldü...

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2010, 11:59
Hindistan faciadan döndü

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en geniş ikinci demiryolu ağına sahip olan ve günde 20 milyon kişinin trenlerle taşındığı Hindistan'ın başı tren kazalarından kurtulmuyor. Batı Bengal eyaleti Hoogly bölgesinde Howrah'a giden lüks Rajdani Ekspresi treninin demir tekerleri çıkınca 500 kişi ölümden döndü.

Trenin Baruipara istasyonuna yaklaştığı sırada birden acil durum frenlerine basan makinist tren yolcularının hayatını kurtarırken farkında olmadan istasyonda bekleyen yolcuları büyük tehlikeye attı. Acil durum frenlerinin de etkisi ile yerinden çıkan 128 kilometre hızla dönen demir tekerlerden bir kaçı yerinde çıkarak istasyonda bekleyen yolcuların üzerine doğru fırladı. Son anda hızla gelen tekerleri fark eden yolcular çok kısa bir mesafe ile hayatlarını kurtardı.

İstasyonda bekleyen 500 yolcunun hayatını tehlikeye atan olay sonrası soruşturma başlatıldı. Önceki aylarda benzer bir olay yüzünden sabotaj ihtimali üzerinde duran polis olayın tamamen kaza olduğunu açıkladı. Polis yaptığı açıklamada lokomotifin şaselerinin gevşediğini ve yerinden çıkarak tekerlerin geçit noktasına sıkıştığını ve demir tekerlerin yerinden çıkarak yolcuların üzerine yöneldiğini bildirdi.

Olay sonunda kimse yaralanmazken dünyanın en geniş demir yolu ağlarından birine sahip olan Hindistan'ın trenlerinde sık sık benzer kazaların yaşanması trenlerin ve demir yollarının bakımının tam yapılmadığı yorumuna sebep oluyor.

Hindistan'da geçtiğimiz Mayıs ayında Maocu teröristler Jnaneswari Express treninin teker pimlerini çıkartarak trenin raylardan çıkmasına ve 148 kişinin ölmesine sebep olmuştu.