Antepfıstıklı misket köfte Tarifi

Giriş Tarihi 07 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 07 Aralık 2016, 14:19
Antepfıstıklı misket köfte Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kahve fincanı antepfıstığı
300 gram dana kıyma
Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
1 adet soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız" Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır.
Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın..."
1 adet yumurta
1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
Yarım Türk kahvesi fincanı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Birer tutam tuz ve karabiber

Kabak ezmesi için:
2 adet kabak
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ev yoğurdu
6-7 dal dereotu
Yarımşar Türk kahvesi fincanı kıyılmış ceviz ve fındık
Tuz

Antepfıstıklı misket köfte Yapılışı

Pirinci 5 dakika sıcak suda bekletip süzün. Üzerine antepfıstığı, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, tuz ve karabiber katıp, yoğurun. Bu karışımdan küçük parçalar koparın ve misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Suyu bir tavada ısıtın ve köfteleri ekleyin. Suyunu çekmesine yakın zeytinyağı ilave edin ve köfteler pembeleşene kadar pişirin. Kabak ezmesi için kabağı rendeleyin ve tencereye alın. Zeytinyağı ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Dövülmüş sarmısağı yoğurtla karıştırın ve içine kıyılmış dereotunu ilave edin. Bu karışıma ceviz, fındık, kabak ve tuz ekleyip, karıştırın. Misket köfte ile birlikte servis yapın.