Sarıyer'de kadın öğretmene yumruklu saldırı! Maganda veli tutuklandı... Dehşet anları kamerada

Sarıyer'de akran zorbası öğrencinin maganda babası kadın öğretmene saldırdı. Aldığı yumruk darbesiyle yaralanan talihsiz öğretmen ambulansla hastaneye kaldırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatırken bahse konu olan öğrencinin ara tatilde 'akran zorbalığı' nedeniyle başka okuldan nakille geldiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, söz konusu magandanın adalete teslim edildiğini bildirdi. Yerlikaya, "Ömürlerini eğitime adayan, bilgelikleriyle yolumuzu aydınlatan sevgili öğretmenlerimize yapılan saldırılar kabul edilemez" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise maganda velinin tutuklandığını duyurdu. Öte yandan saldırı anı saniye saniye kameralara yansıdı.

Giriş Tarihi 26 Nisan 2024, 10:22 Güncelleme 26 Nisan 2024, 14:37
Sarıyer’de kadın öğretmene yumruklu saldırı! Maganda veli tutuklandı... Dehşet anları kamerada

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Maslak Mahallesi'nde maganda veli dehgşet saçtı.

Olay, Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda meydana geldi.



İddiaya göre başka bir okuldan ara dönemde gelen bir öğrencinin, başka bir öğrenciye akran zorbalığı yaptığını gören kadın öğretmen N.Ö., öğrenciyi uyardı.



KADIN ÖĞRETMENE TEKME VE YUMRUKLU SALDIRI
Bunun üzerine tepki gösteren öğrenci 'Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz' diyerek babası A.Ç.'yi okula çağırdı. Okula gelen A.Ç. koridorda gördüğü öğretmen N.Ö.'ye saldırdı.

A.Ç.'nin tekme ve yumruklarıyla yaralanan N.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı.



AKRAN ZORBALIĞI YÜZÜNDEN ARA DÖNEMDE NAKİLLE GELDİ

Konuyla ilgili Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen 6 Nolu Şube Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!" duyarlılığı ile öğretmene saygının esas olduğu yerden, öğretmenin kadın olmasını bile önemsemeden yumruk atacak vandalizme geldik ne yazık ki! Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni üyemiz N.Ö, akran zorbalığı yapan bir öğrencisini -ki benzer nedenler yüzünden bir başka okuldan ara dönemde nakil yoluyla geldi- uyarması üzerine öğrencisi "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz!" diyerek öğretmenini tehdit etmiştir. Öğretmen arkadaşımız "Evladım! ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyarması üzerine öğrenci babası A.Ç'ı okula davet eder. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığını öğrendiğimiz A.Ç, okul koridorunda gördüğü bayan öğretmenimize yumruk atarak darp etmiştir. Öğretmenimiz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve ambulans ile hastaneye sevk edilmiş ve iş göremezlik raporu verilmiştir. Öğretmen arkadaşımıza yapılan bu şiddeti lanetliyoruz"

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konuyla ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Müdürlüğümüzce olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup konu tarafımızdan hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öğretmen N.Ö.'nün yaralandığı saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde koridorda yürüyen N.Ö., okula giren A.Ç.'nin attığı yumrukla yere düşüyor. Okulda diğer öğretmenler ve çalışanlar N.Ö.'nün yardımına koşuyor.



EMNİYETTEN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Sarıyer ilçesi Maslak Mahallesinde bulunan bir ortaokulda bir velinin öğretmene yönelik saldırıda bulunduğu belirlenerek hızlıca olay yerine intikal edilmiştir. Olay ile ilgili yapılan araştırmada öğrenci velisi A.Ç.'nin 13.20 sıralarında okula gelerek, koridorda gördüğü öğretmeni velisi olduğu öğrenciye laf söylemesi iddiasıyla darp ettiği ve olay yerinden kaçtığı anlaşılmış, kaçan şüpheli A.Ç. kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan A.Ç. işlemlerinin tamamlanmasının ardından kasten yaralama ve mala zarar verme suçlarından 26.04.2024 tarihinde adli makamlara sevk edilecektir" denildi.



BAKAN YERLİKAYA PAYLAŞTI: MAGANDA ADALETE TESLİM EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, resmi sosyal medya hesabından "GEREĞİ YAPILDI" paylaşımında bulundu.

Öğretmene saldıran magandanın emniyetteki görüntülerini paylaşan Bakan Yerlikaya, "Öğretmen N.Ö.'ye okul koridorunda yumruk atarak darp eden öğrenci velisi A.Ç. yakalanarak adalete teslim edildi" ifadelerini kullandı.



Yerlikaya şu ifadeleri kullandı;

25 Nisan 2024 Salı günü İstanbul'daki Prof. Ali Kemal Yiğit Ortaokulu'nda bir velinin öğretmene saldırdığı ihbarı üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir. Yapılan soruşturma ve görüntülerin incelemesi sonucunda öğrenci velisi A.Ç'nin. Türkçe öğretmeni N.Ö.'ye okul koridorunda yumruk atarak darp ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu şahıs yakalanarak adalete teslim edilmiştir.

"KIYMETLİ ÖĞRETMENİMİZE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ SUNUYORUM"
Ömürlerini eğitime adayan, bilgelikleriyle yolumuzu aydınlatan sevgili öğretmenlerimize yapılan saldırılar kabul edilemez! Kıymetli öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

ÖĞRETMENİ DARBEDEN VELİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'daki bir ortaokulda öğretmeni darbeden velinin tutuklandığını bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda, bir veli tarafından darbedilen öğretmene geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çocukları geleceğe hazırlayan, bilgili ve ahlaklı bireyler yetiştirmek uğruna kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlere yönelik şiddet eyleminin asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Tunç, "Hepimizi üzen olayın hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır." ifadesini kullandı.