Ekrem Kızıltaş

EKREM KIZILTAŞ

Tarihi 30 Mayıs 2016

Baltayı taşa vurmak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların katılımıyla yapılacak toplu açılış töreni için Diyarbakır'dayız.
Bekleneceği gibi, olağanüstü denilebilecek güvenlik tedbirleri var. Ama günün neticesi olarak söylemek gerekirse, aynı zamanda muhteşem bir coşkuya da şahit olduk.
Cumhurbaşkanı konvoyunun havaalanından toplu açılışın yapılacağı Anıtpark'a gidiş güzergahı boyunca, evlerinin pencere ve balkonlarından bayraklarıyla selamlayanlar yanında yol boyunca sevgi gösterilerinde bulunanlarla doluydu. Konvoy zaman zaman durakladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakırlılarla selamlaştı. Karşılıklı olarak içten, sıcak ve samimi bir selamlaşmaydı bu.
Toplu açılış töreni için seçilen meydan, adeta hıncahınç doluydu.
Alanda yer kalmadığı için geri dönmek zorunda kalanlar da dikkatimizi çekti. Açılış öncesi Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları sırasındaki tezahürat ise kelimenin tam manasıyla muhteşemdi... "Son bir senede çok şey değişti" diyor AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı'ndan yetkili bir isim. Cumhurbaşkanımızın son ziyareti sırasında, insanların evlerinin pencere ve balkonlarına çıkmaktan bile çekindiklerini, hele yol boyunca tezahürat yapmaya hiç cesaret edemediklerine dikkat çekti.
Belli ki terör örgütünün baskı ve tehditleri insanların duygu ve düşüncelerini açıkça göstermelerine mani olamıyor artık. Çevre illerden gelen ve kamuoyunun nabzını tutabilen bazı isimlerle yaptığımız görüşmeler de ümit verici. Bölgenin hemen tamamında olumlu yönde ciddi değişimler gözlendiğini işaret ediyor aldığımız bilgiler. HDP'nin çeşitli il ve ilçelerde yapmaya niyetlendiği bazı gösteriler için, günlerce önceden insanları tek tek ziyaret ederek yaptığı hazırlıkların bile artık işe yaramadığı, altı ısrarla çiziler bir gelişme.

Güzel günler gelecek...

Güneydoğu insanının, terör örgütü ve yardakçılarının bölge insanı için değil, Türkiye'nin önüne engel çıkarmaya gayret eden birtakım güçler adına çalıştığının iyice farkına vardığını gösteriyor mevcut tablo.
Kentlere hizmet götürmek için göreve getirdikleri yöneticilerin, buralara çukurlar kazılması ve barikatlar kurulmasına destek vererek günlük hayatı yaşanmaz hale getiren uygulamaları da, insanların uyanmasına vesile olan hususlardan.
Belki de en önemli konulardan birisi, dindar kimlikleri ile tanınan bölge insanının, inanç ve değerler konusunda zerre kadar hassasiyet taşımayan terör örgütü ve yardakçılarının davranışlarından duydukları büyük rahatsızlık.
Mahremiyet konusuna büyük önem veren Güneydoğuluların en büyük tepki kaynaklarından birisi, çeşitli ilçelerde dışarıdan getirilen teröristlerin yaptıkları uygulamalar. Çeşitli şekillerde dağa çıkarılan çocuklar meselesi de bir başka sıkıntı kaynağı. Bölge insanı, nesillerinin bir hiç uğruna kendisinden koparılması durumu ile karşı karşıya.
Taşeronu olduğu yabancı mihrakların projelerine hizmet etmek için baskı ve tehditle kız ve erkek demeden bölgenin çocuklarını dağlara kaçırıyor terör örgütü. Meselenin özeti şu:
Terör örgütü ve yardakçıları baltayı taşa vurmuşlar hep...
Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanları, genel müdürleri ile hizmeti ve halkına şefkatle yaklaşmayı esas alan Devlet, Diyarbakır'da idi önceki gün. Mevcut tablo, iyi... Ama belli ki daha güzel gelişmelere şahit olacağız inşallah...