Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 19 Ocak 2016

Rallide 2016 takvimi açıklandı

2016 sezonunda Türkiye Şampiyonası formatında ulusal olarak koşulacak olan ralli, historic rally, pist, offroad, trial, tırmanma, rallikros, drift, klasik otomobil ve karting yarışma taslak takvimi açıklandı. Karting, tırmanma, offroad, trial branşlarında Mart ayı başından itibaren spor alacak olan 2016 otomobil sporları yarışları Ekim ayı sonuna kadar sürecek. Yarışların en çetini mutlaka Türkiye Ralli Şampiyonası olacak. 16 Nisan'da başlayıp 7 ayaktan sonra 23 Ekim'de İstanbul'da İstanbul Park'ta sona erecek olan yarışlara bu sene daha büyük bir sporcu ve araba katılımı bekleniyor. Hazırlıklara başlayan ekipler bu sezon kıran kırana bir mücadele sergileyecekler. Aynı şekllde heyecanla beklenen bir başka yarış da pist şampiyonası. Nisan'ın ilk haftasında Korfez'de başlayıp İstanbul Park ve İzmir Park'ta sona erecek yarışlarda, Türkiye'nin en hızlı pilot ve araçları kapışacak. Uluslararası arenada da pilotlarımızın başarılara imza attığı bir diğer önemli yarış da karting de olacak. 19 Mart'ta start alacak olan karting yarışları 15 Ekim'de Körfez'de sona erecek. Bu arada karting yarışlarında yer alacak genç pilotlarımız Avrupa'nın çeşitli kentlerindeki yarışlara da Türkiye adına katılacak. Bu yarışın da nefesleri kesmesi bekleniyor.

TOSFED DESTEK İSTEDİ
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Yönetim Kurulu üyelerinden Eren Üçlertoprağı, Onur Sürmeli, Mustafa Sak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Utku'yu ziyaret ederek, otomobil sporları için destek istedi.

AZERBAYCAN VAR TÜRKİYE YOK
Formula 1 2016 sezonu için geri sayım başladı. 18 Mart'ta Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak şampiyona 21 yarıştan oluşacak. En büyük sürpriz Avrupa GP'nin, bu yıl takvime dahil edilen Azerbaycan'a kaydırılması oldu. F1 yarışları 25 -27 Kasım'da Abu Dabi'de son bulacak.

TOLON'DAN ÖZEL ZİYARET
TOSFED ile Opel, geçen yıl olduğu gibi bu sezon da işbirliğine gitti. Ömer Tolon, Opel Genel Müdürü Özcan Keklik'i ziyaret ederek kendisine bir plaket verdi ve aralarındaki işbirliğinin bu sezon da sürmesini istedi.