'Enercii'si bitti: Çiftin avukatı Hüseyin Kaya, Dilan Polat'ın ruh halini anlattı!

Polatgiller, cezaevinde 1 ayı geride bıraktı. Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, Dilan Polat'ın ruh halini anlattı. Kaya, Dilan Polat'ı sağlıklı bulmadığını açıkladı. İşte sizler için derlediğimiz 14 Aralık tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2023 Güncelleme 14 Aralık 2023, 06:58
’Enercii’si bitti: Çiftin avukatı Hüseyin Kaya, Dilan Polat’ın ruh halini anlattı!

İÇİNDEKİLER

Dilan Polat ile eşi Engin Polat, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Vergi Kanunu'na muhalefet' suçlarından tutuklandı.

Çift cezaevinde 1 ayı geride bıraktı. Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, Dilan Polat'ın ruh halini anlattı. Kaya, Dilan Polat'ı sağlıklı bulmadığını açıkladı. Kaya, "Ben gittiğimde hep ağlıyor. Sohbet ediyoruz ama oğlunu sayıklayıp ağlıyor. Oğlunun ona söylediği cümleleri tekrarlıyor hep. Ben ruh halini çok sağlıklı bulmuyorum. Engin ile telefonla görüşüyor ara sıra" ifadelerini kullandı.

YEĞEN KURTARDI
Antalya'da Hasan Çolak, kendini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına inandı. 35 bin euro (1 milyon TL) vermek için evden çıktı. Bu sırada oğlu ile karşılaştı. "Nereye" diye sorunca Hasan Çolak olayı anlattı. Genç adam "Baba seni kandırıyorlar" dese de inandıramadı. Son olarak polisi çağırdı. Ama Çolak buna da inanmadı. Ve Çolak bankacı olan yeğeninin uyarısıyla parayı kaptırmaktan son anda kurtuldu.



YEMESİ GÜÇ
Taste Atlas adlı site, okurlarının oylarıyla dünyanın en kötü 100 yiyeceğini sıraladı. Listede ilk 3 sırayı ise İzlanda'dan tütsülü köpek balığı eti "Hákarl", İsrail'den şehriye casserolesi "Kugel Yerushalmi" ve Amerika Birleşik Devletleri'nden "Ramen burger" aldı. Ülkemizden de lahana çorbası 2.3 puanla listenin 7'inci sırasında kendine yer buldu. Türkiye'den "kaymaklı kayısı" da 2.7 puanla 59'uncu oldu.



KAN 'TON'DURUCU!
Pitbull cinsi köpeklerin korkunç gücü bir kez daha kanıtlandı. Hayvanseverlerin tepkilerine rağmen Tayland'da düzenlenen güç yarışmasında, 5 yaşındaki bir Pitbull, tam 4 ton ağırlığı çekmeyi başardı. XL Bully adlı köpek ilk seferde ise 3 ton 500 kilo ağırlığı çekip rekor kırdı!

83 MİLYON DEVRETTİ
6+JOKER bilen çıkmayınca 83 milyon 817 bin lira devretti. 5+1 bilen de olmadı. 5 bilen bir kişi, bir milyon 20 bin lira kazandı. 4 bilenler 6 bin 301'er, 3 bilenler 435'er, 2 bilenler 38'er lira alacak.

1.2 MİLYON DEVRETTİ
5+1 BİLEN çıkmayınca bir milyon 217 bin lira devretti. 5 bilenler 9 bin 326'şar, 4+1 bilenler 932'şer, 4 bilenler 104'er, 3+1 bilenler 53'er, 3 bilenler 17'şer, 2+1 bilenler 22'şer, 1+1 ve 0+1 bilenler 11'er lira alacak.

NALDO'NUN OĞLUNUN ÖLÜMÜNE 32 YIL
Antalya'da Ferhat Karakaş'ın kullandığı otomobil, 3 ay önce Brezilyalı futbolcusu Naldo Pereria'nın oğlu Davi Pereria (4) ile kayınpederi Walter Tilatti'nin (65) içinde bulunduğu araca çarptı. Davi ve Tilatti, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 2 kişi de yaralandı. Gözaltına alınan sürücü tutuklandı. Karakaş hakkında toplam 32 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

NESİDE KAÇIRILDI MI?
İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşayan lise öğrencisi 16 yaşındaki Neside Aldanma, 5 gün önce akşam saatlerinde evden çıktı. Uzun süre eve dönmeyince aile üyeleri, endişelendi. Hemen karakola gitti. Aldanma ailesi ve polis ekipleri tarafından her yerde aranan genç kızın babasına en son attığı mesajda "Baba ne olur beni kurtarın. Yaşlı bir adam beni kaçırıyor. Çok korkuyorum" diye yazdığı anlaşıldı.

GÖKLERDE AKINCI 'WAR'
Dünyadaki en gelişmiş SİHA'larla ilgili bir araştırma yapıldı. Buna göre Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından üretilen Kratos XQ-58 LCAAT listeye yazıldı. Baykar'da görev yapan Türk mühendislerinin ürünü olan AKINCI, TUSAŞ'ın ürettiği ANKA ve yine Baykar'ın ürettiği Bayraktar TB2 listedeki yerini aldı. Amerikan ordusunda daha çok deniz kuvvetleri için kullanılan X47-B ile Çin'in CAIG Wing Loong-10 hava aracı da birbirleriyle rekabet etmeye başladı.

'ÖZEL' KRİZ
CHP'de kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday olan Özgür Özel, genel başkan seçilince fotoğrafları CHP il ve ilçe binalarını süslemeye başladı. Özel'in fotoğrafları TBMM'de de CHP'li milletvekillerinin odalarına asıldı. Ancak Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıklayan bazı milletvekilleri ise Özel'in fotoğrafını hala odalarına asmadı.

EMNİYET ŞERİDİ!
Antalya'da Hasan Çolak, sahte polise kandı. 35 bin Euro vermeye kalktı. Oğlu durduramadı. Bankacı engel olamadı. Gerçek polise de inanmadı! Mahalleli, zor kurtardı!

BİR 'CAN'A 33 BİN LİRA
Kuşadası'nda otomobille motosikletin çarpışması sonucu Eylem Can (22), hayatını kaybetti. İki sürücüye 33 bin 400 TL ceza verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN