Manisa, Kahramanmaraş ve Antalya'da korkutan orman yangınları!

Manisa ve Kahramanmaraş’ta orman yangını çıktı. Her iki yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, bir başka yangın haberi de Antalya'dan geldi. Antalya'nın Kaş ilçesinde sazlık alanda, Kemer ilçesinde ise ormanlık alandan alevler yükseldi. Kemer'e gidiş yolu tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı. Her üç ildeki yangınlara ekipler müdahale ediyor. Öte yandan Manisa’daki yangında alevlerin tehdit ettiği bir mahalle ile bazı köyler de tahliye edildi.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2023, 18:02 Güncelleme 25 Temmuz 2023, 01:28
Manisa, Kahramanmaraş ve Antalya’da korkutan orman yangınları!

İÇİNDEKİLER

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde Hatıplar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

MANİSA'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ I VİDEO İZLE



EKİPLER SEVK EDİLDİ
İhbar üzerine bölgeye 10 uçak, 19 helikopter, 39 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 3 dozer sevk edildi.


VALİ KARADENİZ: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle Sarısığırlı Mahallesi'nin tahliye edildiğini, Sarıçam Mahallesi'nde ise tedbir alındığını belirtti.

Yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığını aktaran Karadeniz, Sarısığırlı Mahallesi'nde bazı vatandaşların yanan evlerin olduğunu söylediğini, ancak yangından ötürü henüz köye girilip tespit yapılamadığını bildirdi.

"4 GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER MÜDAHALE EDİYOR"
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yangının etkili olduğu Sarısığırlı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Karadeniz burada yaptığı açıklamada, "Sarısığırlı Mahallesi'nde 14 ev ve 3 dam yandı, bir ev de kısmen yandı. Herhangi bir can kaybımız yok. Bir evin önünde bağlı olan köpek yaşamını yitirdi. Biri, yangının etkisini gösterdiği Sarısığırlı Mahallesi olmak üzere Çaltepe, Gökbel, Sarıçam Mahalleri tedbiren boşaltıldı. İki yönlü ilerleyen yangının Çaltepe ve Gökbel mahallelerindeki yangınlar kontrol altına alındı. Sarıçam Mahallesindeki yangına ise 4 gece görüşlü helikopter müdahale ediyor." dedi.

YANGIN DUMANLARI RÜZGARLA İZMİR'E TAŞINDI
Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangından yükselen dumanın İzmir yönünde ilerlediği, bunun da kentte yaşam kalitesini düşüreceği belirtildi.

KAHARAMANMARAŞ'TA DA YANGIN
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde çıkan orman yangınına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Kabasakal Mahallesi kırsalı ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark edenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.


EVLER TAHLİYE EDİLİYOR
Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın nedeniyle bazı evler tahliye ediliyor. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, yangının devam ettiği bölgeye gelerek, ekiplerden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ DE DESTEK VERİYOR
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye ve ilk müdahale aracıyla ekipler sevk edildi. Söndürme çalışmalarına, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, jandarma, bölge halkı, güvenlik korucuları ile AFAD İl Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri de destek veriyor.



BİR GÖREVLİ ARACI YOĞUN DUMAN NEDENİYLE DEVRİLDİ
Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın nedeniyle AFAD ekiplerince bir evindeki iki kişi tahliye edildi. Bu arada söndürme çalışmasına katılan 3 Orman Bölge Müdürlüğü personeli dumandan etkilendi. 3 personel bölgede hazır bekletilen ambulanslarda tedavi altına alınırken, bir görevli aracı yoğun duman nedeniyle devrildi.

30 HEKTAR CİVARINDA ALANIN ZARAR GÖRDÜ
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, yangının devam ettiği bölgeye gelerek ekiplerden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Karartı, çalışmaların havadan ve karadan sürdüğünü ve şu ana kadar 30 hektar civarında alanın zarar gördüğünü belirtti. Karartı, rüzgarında etkisiyle büyüyen yangına müdahalenin devam ettiğini söyledi.

ANTALYA'DA YANGIN
Kahramanmaraş ve Manisa'daki orman yangınlarına müdahele sürerken, bir yangın haberi de Antalya'dan geldi. Turizm merkezi Kaş'ın Göl mevkisindeki sazlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, Antalya Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri ile Kaş Belediyesi ekiplerince müdahale ediliyor.



KEMER'DE ORMAN YANGINI
Antalya'nın bir diğer ilçesi Kemer'den de yangın haberi geldi. Göynük Değirmendere Mahallesi'nde henüz bilinmeyen nedenle orman yangını başladı. İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekipler yönlendirildi.


KEMER'E GİDİŞ YOLU ULAŞIMA KAPATILDI
Yangına 15 arazöz, 8 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle Kemer'e gidiş yolu güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Ekiplerin yangına karadan müdahalesi sürüyor.

Göynük Değirmendere Mahallesi'nde henüz bilinmeyen nedenle orman yangını başladı. İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekipler yönlendirildi. Yangına 15 arazöz, 8 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle Kemer'e gidiş yolu güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı Ekiplerin yangına karadan müdahalesi sürüyor.

"RİSKLİ BÖLGELERİ TESPİT EDİYORUZ"
Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, yangına karadan etkin bir müdahale yapıldığını anlattı. Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere tüm yetkililerin bölgede olduğunu dile getiren Çam, "Yangın yerleşim bölgesine yakın değil ama biz yine tedbirleri alıyoruz. Riskli bölgeleri tespit ediyoruz, tedbirleri alıyoruz. Şu an için boşaltılan bir yer yok." dedi.



"YOL OLMADIĞI İÇİN ARAÇLAR ORMANLIK ALANA GİREMİYOR"
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Değirmendere Mahallesi'nde başlayan yangının ormanlık alanda ilerlediğini söyledi. Gece görev yapabilecek uçakların olmaması nedeniyle havadan müdahale yapılmadığını belirten Topaloğlu, "Orman Bölge Müdürlüğünün, belediyenin tüm araçları burada, TOMA'lar da geliyor ancak bölgeye karadan ulaşımda sıkıntı yaşanıyor. Yol olmadığı için araçlar ormanlık alana giremiyor." diye konuştu.

VALİ YAZICI: "YANGIN 3,5 KİLOMETRE YAYILDI, MÜDAHALE DEVAM EDİYOR"
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, saat 21.08 itibarıyla Kemer ilçesi Göynük Mahallesi Değirmendere mezarlık mevkiinde yangının başladığını bildirdi.
Yangına şu ana kadar 22 arazöz, 3 su ikmal aracı, 5 müdahale aracı ve 15 itfaiye ile müdahale edildiğinin altını çizen Vali Yazıcı, "13 iş makinesi hazırda müdahale ediyor. 22 iş makinesi yolda geliyor. 200 personel yangına müdahalede bulunuyor. Yangın yaklaşık 3,5 kilometre batı istikametinde ilerledi. 20 kilometre hızla esen rüzgarımız var. O yangının batının ilerlemesine neden oluyor. Herhangi bir konut, iş yeri veya canlıya zarar gelmedi. Yangının geçtiği bölge sık orman olduğu için yangının içine giremiyoruz. Bulunduğumuz mevkide dozerler çalışıyor. Yangının Kuzdere Mahallesi'ne ilerlemesi için ekipler çalışıyor. Yapacağımız çalışmayla yangının yolunu değiştirmeye çalışacağız" diye konuştu.



"10 EV VE DEVLET HASTANESİNDEKİ HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ"

Çevre 10 ilden de arazöz, itfaiye ve tankerlerin yola çıktığını dile getiren Yazıcı, "Çevre illerden 20 iş makinesi de yolda. Sıkıntımız orman içine giremiyoruz. Yakından müdahale etmekte zorlanıyoruz. Birkaç saat içinde iş makinesi ve arazöz sayımız 3 katına çıkacak. Sabah 05.30 itibarıyla elimizdeki hazırlanan 6 helikopter ve 4 uçağımız kalkacak. Çevre illerden de de destek gelecek ama ilk sabah bizim hava araçlarımız havadan müdahaleye başlayacak. Her yer teyakkuza geçti. Şu anda bölgemizde 10 haneyi tedbir amaçlı tahliye diyoruz. Kemer Devlet Hastanesi'nde 15 hastadan 13'ü evine gitti, 2 hastamız diğer hastanelere nakledildi. 6 kişi dumandan etkilendi. Kemer Devlet Hastanemiz hizmet vermeye devam ediyor." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN