Son dakika: Pendik'te patlama! Çok sayıda ekip olay yerinde

Son dakika haberi...Pendik'te bir iş yerinde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangında 7 kişi yaralandı. Yaralanan 7 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. LPG'li bir aracın patlamasından kaynaklandığı düşünülen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Giriş Tarihi 25 Haziran 2023, 18:03 Güncelleme 25 Haziran 2023, 19:51
Son dakika: Pendik’te patlama! Çok sayıda ekip olay yerinde

İÇİNDEKİLER

Pendik'te kaporta boya atölyesinde çıkan yangında 2'si itfaiye personeli olmak üzere 7 kişi yaralandı.

Kadir Çakmak Mahallesi Oruç Reis Sokak'taki bir kaporta boya atölyesinde yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yoğun duman oluşan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın sırasında iş yerinde bulunan 5 kişi yaralandı.

Yaralanan 7 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yangın kontrol altına alınırken iş yerinde soğutma çalışmaları başlatıldı.

LPG'li bir aracın patlamasından kaynaklandığı düşünülen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

"BOMBA PATLADI ZANNETTİM"
Mahalle esnafı Recep Sağlam, "Dükkanda oturuyordum. Bir anda büyük bir patlama duydum. Bomba patladı sandım, koşarak olay yerine yetiştim. 5 katlı binanın bodrum katında kaportacı vardı. Gazlı bir aracın patlaması sonucu ortalık savaş alanına döndü. Biz de elimizden geldiğince camları kırarak vatandaşları kurtarmaya çalıştık. 3 kişi içeride kaldı. İtfaiye ambulans geldi. Onlar da baya uğraşarak onları sağ şekilde aldılar. Ama durumları biraz sıkıntılı. En son besledikleri köpekleri vardı. Onu da aldılar. O da sağdı" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, kaporta boyama alanında faaliyet gösteren iş yerinde yangın çıktığı ihbarı üzerine olay yerine güvenlik görevlileri ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"İş yerine onarım için getirilen aracın kaynak işlemi sırasında yangın çıktığı, içeride mahsur kalan 5 şahsın olduğu ve dumandan etkilendikleri ancak herhangi bir yaralanmalarının olmadığı anlaşılmıştır. Yangına müdahale sırasında 2 itfaiye erinin de dumandan etkilendiği anlaşılmış, diğer şahsılarla birlikte kontrol amaçlı hastaneye intikalleri sağlanmıştır. Ayrıca iş yeri içerisinde mahsur kalan bir köpek de kurtarılarak tedavi altına alınmıştır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN