Gezginlere doğal rotalar! Hafta sonlarında manzaranın tadını çıkarmak isteyenlere 5 adres...

Doğa tatili sadece bahar ve yaz aylarının değil kış aylarının da gözdesi haline geldi. Hafta sonlarını doğayla iç içe geçirmek, manzaranın tadını çıkarmak isteyenler için çok sayıda adres bulunuyor. İşte bunlardan 5’i...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2022 Güncelleme 05 Aralık 2022, 06:57
Gezginlere doğal rotalar! Hafta sonlarında manzaranın tadını çıkarmak isteyenlere 5 adres...

İÇİNDEKİLER

ABANT/BOLU
Kafa dinlemek ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilmek için Bolu'nun turistik mekanlarının başında gelen Abant, kış aylarının da gözde rotaları arasında bulunuyor. Gölün olduğu alana rakımdan dolayı sık sık kar yağıyor. Bu durum eşsiz bir manzarayı gözler önüne seriyor.



İĞNEADA/KIRKLARELİ
Kırklareli'ne bağlı İğneada, Karadeniz sahil kıyısında bulunuyor. Longoz Ormanları Milli Parkı içinde bulunan Mert Gölü'nde kano yapmak alternatif aktivitelerin içinde yer alıyor. Kar yağdığında tablo gibi bir manzara sunan İğneada, glamping tarzı konaklama imkanı da sunuyor.



ADATEPE/ÇANAKKALE
Tarihi taş evleriyle ünlü bu köy, kar yağdığında bembeyaz örtüsü ile nefis bir görüntüye bürünüyor. Özellikle kafa dinlemek isteyenler için Adatepe güzel bir seçenek. Kaz Dağları yamaçlarına kurulmuş Adatepe, taş evleri, el değmemiş doğası, bol oksijenli havası ve Arnavut kaldırımlarıyla ziyaretçilerini hayran bırakıyor.



SAFRANBOLU / KARABÜK
Doğal güzellikleri ve ormanlarıyla hayran bırakan Safranbolu, kış aylarında da ziyaretçi çeken yerlerden. Evleri, tarihi camileri, çeşmeleri, köprüleri, han ve hamamlarıyla tarihe doyuran Safranbolu, 30 km uzaklıktaki Keltepe Kayak Merkezi'nde de kayak tutkunlarını ağırlıyor.



SAPANCA/SAKARYA
Sakarya'ya bağlı Sapanca, huzur veren göl manzarası, tertemiz havası ve zengin bitki çeşitliliğiyle gözde tatil yerleri arasında yer alıyor. İstanbul'a yakın olması sebebiyle özellikle hafta sonları sıklıkla tercih edilen yerler arasında. 4 mevsim ziyaretçi çeken Sapanca; Rüstem Paşa Camii, Vecihi Kapısı, Bizans Devri Lahitleri, Hasan Fehmi Paşa Camii gibi tarihi zenginliklere de sahip. Sapanca Gölü'ne yarım saat uzaklıktaki Maşukiye de uğranılması gereken rotalar arasında...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN