İşte o hayati öneriler:
* Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı peygamber çiçeği otu katın. Demlendikten sonra süzün. Gün içinde aralıklarla için.
* Kaynar suyun içine bir çay kaşığı atkuyruğu otu katın. Demlendikten sonra süzüp için.
KEREVİZ KÖKÜ İÇİN
* Kaynar suyun içine birer çay kaşığı çıban otu ve kereviz kökü katın. Demlendikten sonra için.
* Bir fincan sıcak suyun içine ince bir çay kaşığı çuha çiçeği katın. Demlendikten sonra sabah ve akşam için.
* Soğuk bir suyun içine bir çay kaşığı eğir kökü katın. Bir gece bekletin. Sonra süzüp ılıtarak için.
* İyice yıkanarak temizlenmiş olan taze karahindiba çiçek saplarından günde 5-10 tane yiyin.
* Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı kurtpençesi katın. Demlendikten sonra sabah kahvaltıdan önce bir kere için. İshal şikayetleri olanların kullanmaları tavsiye edilmez.
* Taze veba otu yapraklarını iyice ezin. Hastalıklı bölgenin üzerine bağlayın. Aralıklarla değiştirin.
* Mikserde sıkılarak elde edilecek kereviz, havuç ve domatesin suyunu süzüp karıştırın. Sabah-akşam için.
* Söz konusu hastalıklı bölgenin üzerine yumuşak ve yağlı bir beyaz peyniri ezip sürün. Ağrı geçene kadar kısa aralıklarla yenileyin.
* Bir bardak sıcak suyun içine granül sabunu katın. Eridikten sonra söz konusu hastalıklı bölgenin üzerine sürün. Kurudukça sürün.
* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir sedef otunu yeteri miktarda süzme bal ile karıştırın. Macun haline getirin. Söz konusu hastalıklı bölgenin üzerine sürün.
* Bir litre suyun içine bir çay fincanı yer palamudu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde 3 öğün bir çorba kaşığı için.
* Bir litre suyun içine bir tutam ince kıyılmış huş ağacı yaprağı katın. Kaynattıktan sonra süzün. Söz konusu hastalıklı bölge yıkanıp kalan yaprak posası ile kompres yapılarak kullanılır.