Bir damla mucize

Erkeklerde ve menopoz sonrası kadınlarda görülen damla hastalığı dert olmaktan çıkıyor. Kırmızı etten uzak durulması gerektiğini belirten uzmanlar bu rahatsızlık için peygamber çiçeği otunu öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2015 Güncelleme 19 Ocak 2015, 00:00
Bir damla mucize

İÇİNDEKİLER

Damla hastalığı, genellikle erkekte ve menopoz sonrası kadında görülebiliyor. Başlıca el ve ayak başparmakları, parmaklar, dizler, el bilekleri, dirseklerde şişkinlik ve ağrılarla belirti veriyor. Ayak başparmağına ani gelen bir sancı, ardından kızarma ve parlak bir görünüm oluşuyor. Hasta kişide hafif ateş yükselmesi ve iştahsızlık görünüyor. Bu hastalık genellikle kalıtsal oluyor. Ancak, hastalık çok yiyen ve içen kimselerde görülebiliyor. Bu tür hastalıklarda konusunda uzman bir doktora danışmakta fayda olacağını söyleyen uzmanlar ayrıca bitkisel kürleri öneriyor.

İşte o hayati öneriler:
*
Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı peygamber çiçeği otu katın. Demlendikten sonra süzün. Gün içinde aralıklarla için.
* Kaynar suyun içine bir çay kaşığı atkuyruğu otu katın. Demlendikten sonra süzüp için.

KEREVİZ KÖKÜ İÇİN
* Kaynar suyun içine birer çay kaşığı çıban otu ve kereviz kökü katın. Demlendikten sonra için.
* Bir fincan sıcak suyun içine ince bir çay kaşığı çuha çiçeği katın. Demlendikten sonra sabah ve akşam için.
* Soğuk bir suyun içine bir çay kaşığı eğir kökü katın. Bir gece bekletin. Sonra süzüp ılıtarak için.
* İyice yıkanarak temizlenmiş olan taze karahindiba çiçek saplarından günde 5-10 tane yiyin.
* Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı kurtpençesi katın. Demlendikten sonra sabah kahvaltıdan önce bir kere için. İshal şikayetleri olanların kullanmaları tavsiye edilmez.
* Taze veba otu yapraklarını iyice ezin. Hastalıklı bölgenin üzerine bağlayın. Aralıklarla değiştirin.
* Mikserde sıkılarak elde edilecek kereviz, havuç ve domatesin suyunu süzüp karıştırın. Sabah-akşam için.
* Söz konusu hastalıklı bölgenin üzerine yumuşak ve yağlı bir beyaz peyniri ezip sürün. Ağrı geçene kadar kısa aralıklarla yenileyin.
* Bir bardak sıcak suyun içine granül sabunu katın. Eridikten sonra söz konusu hastalıklı bölgenin üzerine sürün. Kurudukça sürün.
* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir sedef otunu yeteri miktarda süzme bal ile karıştırın. Macun haline getirin. Söz konusu hastalıklı bölgenin üzerine sürün.
* Bir litre suyun içine bir çay fincanı yer palamudu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde 3 öğün bir çorba kaşığı için.
* Bir litre suyun içine bir tutam ince kıyılmış huş ağacı yaprağı katın. Kaynattıktan sonra süzün. Söz konusu hastalıklı bölge yıkanıp kalan yaprak posası ile kompres yapılarak kullanılır.