Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Fenerbahçe bugün Rams Başakşehir'i konuk edecek

Fenerbahçe Süper Lig 3. hafta erteleme maçında bugün saat 20.00’de Başakşehir’i konuk edecek. Zorlu maçta Zorbay Küçük düdük çalacak. İşte sizler için derlediğimiz 28 Eylül TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2023 Güncelleme 28 Eylül 2023, 07:00
Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Fenerbahçe bugün Rams Başakşehir’i konuk edecek

İÇİNDEKİLER

Trendyol Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Fenerbahçe bugün Rams Başakşehir'i konuk edecek. Saat 20.00'de start alacak mücadeleyi Zorbay Küçük yönetecek. Ligde oynadığı ilk 5 maçını kazanan Sarı-Lacivertliler, Başakşehir engelini de geçerek galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. Zorlu maç öncesi Fenerbahçe'de sakatlıkları süren Cengiz Ünder ve Emre Mor forma giyemeyecek. Maç eksiğiyle 2. sırada bulunan Fenerbahçe rakibini mağlup ederek yeniden liderlik koltuğuna oturmayı planlıyor.



TRABZONSPOR'A YAKIŞMADI
Doğan, "Hatayspor maçı Trabzonspor'a yakışmayan bir mağlubiyet oldu. İnşallah benzer sonuçlar yaşamayacağız"diye konuştu. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, , "Hatayspor maçı Trabzonspor'a yakışmayan bir mağlubiyet oldu. Böyle olmaması gerekirdi. Bundan sonrasında olmaması için ne gerekiyorsa onu yapmamız lazım. Hocamız ile her zaman görüşüyoruz. Birazdan yine görüşeceğiz. Bunlar normal olan görüşmeler. O da sonuçta böyle olmasını istemez. Herkes Trabzonspor'un daha iyi olmasını istiyor. Kendisi de öyle. İnşallah bundan sonra buna benzer sonuçlar yaşamayacağız" diye konuştu. Doğan play-off için ise,"Ne olduğunu tam olarak anlamadan yorum yapmam yanlış olur" dedi.

YABANCILARA DEVREDİLEMEYECEK
Trabzonspor Kulübü'nde dün Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kurul sonucunda Trabzonspor'da kulübün devri ve yabancı kişilerin üye olabilmesinin önünü açacak madde itirazlar sonrası tüzük taslağından çıkarıldı ve oylamaya da sunulmadı.

EN DEĞERLİ İKİNCİ İSİM
Trabzonsporlu Batista Mendy'nin piyasa değeri artış gösterdi. 3 milyon Euro olan değeri 7 milyon Euro'ya çıkan Mendy, Gedson'dan sonra en çok değerlenen oyuncu oldu.



TEK HEDEF EURO 2024 OLMAMALI
Montella'ya güvendiklerini söyleyen TFF Başkanı Büyükekşi, "Yerli ve yabancı tartışması yerine başarıya odaklanmalıyız. Tek hedef EURO 2024 olmamalı" dedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Vincenzo Montella'nın imza töreninde değerlendirmelerde bulundu. Yolların ayrıldığı Alman çalıştırıcı Stefan Kuntz'un talihsiz açıklamalar yaptığını anlatan Büyükekşi, "Futbolcuları kamuoyu önüne atacak şekilde suçlayıcı ifadeleri, kendisine sahip çıkılmadığı sözleri çok şanssızdı.

Kuntz'a kattıkları için teşekkür ederiz" dedi. İtalyan teknik adam Montella'nın Türkiye'de ikamet edeceğini vurgulayan Büyükekşi, "Sürdürülebilir bir başarı istiyoruz. Yerli ve yabancı diye tartışmak yerine başarıya odaklanmamız gerek. Amacımız sadece EURO 2024'e katılmak olmamalı. Daha ilerisini hedeflemeliyiz" diye konuştu.



HÜSRANA UĞRAMAK İSTEMİYORUZ
Milli Takımlar Sorumlu Yöneticisi Hamit Altıntop, Vincenzo Montella'nın göreve gelişiyle ilgili olarak, "Bu karar umarım futbolumuz adına hayırlı olur. 3 maçlık periyotta hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Bizim en değerlimiz A Milli Takım'dır. Kuntz'a da teşekkür ederim. Tatlı şekilde kendisiyle ayrıldık. En büyük sorunumuz; beklentilerin gerçeklerle uyuşmadığı ortamda hüsrana uğramamız. Hüsrana uğramak istemiyoruz" şeklinde konuştu.



CİDDİ RİSKLER VAR!
İstanbul-G.Saray maçında, futbolcuların yeşile boyandığı görüldü. Suni çim zeminler için kullanılan kimyasal yeşil maskeleme boyaların yutulması, solunması ve ciltle teması riskli, alerjik reaksiyon ve cilt yanıkları oluşturabildiği ortaya çıktı. Ayrıca geçici veya kalıcı olarak göz hasarı riski oluşturduğu ifade edildi. TFF, olay sonrasında, sahadan sorumlu olan firmayla sözleşmenin feshedildiği duyuruldu.



HULK EVE MUTLU DÖNÜYOR
Lucas Torreira, İstanbulspor maçı sonrası Instagram hesabından yaptığı paylaşımda kendisini çizgi kahraman Hulk'a benzeterek, "Hulk eve mutlu dönüyor" paylaşımını yaptı. Olimpiyat Stadyumu zemini nedeniyle Torreira'nın elleri ve saçlarının yeşil olduğu görüldü.



23 ELAZIĞ FK İKİNCİ TURDA
Ziraat Türkiye Kupası 1. Turu'nda 23 Elazığ FK, 12 Bingölspor'u 2-1 mağlup etti ve 2. tura yükseldi. Bingöl Şehir Stadı'ndaki maçın ilk yarısını Elazığ ekibi Sergen Uzun'un golüyle 1-0 önde kapattı. 2. yarıya etkili başlayan Bingöl ekibi 53'te Berat Kaya'nın golüyle eşitliği sağladı. Golden sonra 23 Elazığ FK bir çok pozisyondan faydalanamazken, 86'da sahneye Halilcan Doğan çıktı ve maçın skorunu belirledi: 2-1. 12 Bingölspor kupaya veda ederken, 23 Elazığ FK 2. tura yükseldi.

TOKAT BLD. 7-1'LE TURLADI
Kupada Tokat Bld. deplasmanda Çarşamba'yı 7-1 yendi. Sonuçlar: Erbaa-Fatsa: 3-0, Mardin-B.Petrol: 4-1, Sivas 4 Eylül-Amasya: 2-0, Sebat G.-Kelkit: 4-0, Bayburt-Eynesil: 3-4, Siirt-Şırnak: 1-2, Pazar-Gümaşhane: 2-0, Anadolu Ü.-Sincan: 1-2, Hacettepe-Kırıkkalegücü: 3-0, Kumluca-Silifke: 0-2, 1922 Konya- Talasgücü: 3-4, Burdur-Tarsus: 2-1, Silivri- Ergene: 2-0, Gölcük-Bartın: 3-0, Bulvar- Karabük: 3-4, Turgutlu-Aliağa: 1-3, Sapanca-Darıca: 4-3, Yıldırım-İnegöl: 2-0, Sultanbeyli-Sinop: 1-3, Biga-Bilecik: 4-1, Karşıyaka-Bergama: 2-0.

İLK TUR MAÇLARI BUGÜN SONA ERİYOR
Türkiye Kupası'nda ilk tur maçları bugün oynanacak iki maçla sona erecek. Saat 13.00'te Malatya Arguvan ile Elazığ mücadele edecek. Saat 15.30'da ise Adana 1954'ün konuğu Osmaniye olacak. İki maç da A Spor'dan canlı yayınlanacak.

HEDEFİMİZ CESUR BİR OYUN
Çaykur Rizespor'u çalıştıran İlhan Palut, Fenerbahçe maçı öncesi konuştu. Palut, "Hedefimiz cesur bir oyun ortaya koymak. Her Fenerbahçe maçı zordur. Karakterli bir oyun sergilemeye çalışacağız" diye konuştu.

BAYERN'DE GNABRY ŞOKU
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın rakiplerinden Bayern Münih, Sergey Gnabry'nin sol kolunda kırık olduğunu açıkladı. Thomas Tuchel, "Serge, birkaç hafta bizimle olamayacak" dedi.

FENERBAHÇE'NİN GÖZÜ KUPADA
Kadınlar Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe, Süper Kupa'da bugün Fransız temsilcisi Asvel ile karşılaşacak. Fransa'daki mücadele saat 21.00'de başlayacak. Kanarya, ilk kez Süper Kupa'yı almayı hedefliyor.

BAŞAKŞEHİR'LE 31. RANDEVU
Fenerbahçe ile RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'de bugün oynayacakları maçla birlikte ligde 31. kez rakip olacak. Geride kalan maçlarda Sarı-Lacivertliler'in 16-11 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe söz konusu maçlarda rakip filelere 42 gol atarken, Başakşehir ise 33 kez gol sevinci yaşadı.

AVRUPA'DA İLK PEŞİNDE
Euroleague Kadınlar'da geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe bugün, EuroCup Kadınlar'da kupayı uzanma başarısı gösteren Fransız ekibi Asvel ile Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. Fransa'nın Lyon şehrindeki Astroballe'de oynanacak olan karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak. 12'nci kez düzenlenen orrganizasyonda ilk kez sahaya çıkan Fenerbahçe kupayı kazanan ilk takım olup tarihe geçmek istiyor.

HEDEF SERİYİ DEVAM ETTİRMEK
Bu sezon UEFA Konferans Ligi ve Trendyol Süper Lig'de oynadığı 12 maçta da sahadan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe bugün sahasında konuk edeceği Rams Başakşehir'i de mağlup edip seriyi 13 maça çıkarmayı hedefliyor. Hücum hattındaki isimleri formda olan Kanarya'da bu maç öncesi tek düşünce galibiyet.

EROĞLU GİTTİ KOCAMAN GELİYOR
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ile yollarını ayırdığını duyurdu. Kırmızı-Beyazlılar'ın, son olarak Başakşehir'i çalıştıran Aykut Kocaman ile prensipte anlaştığı iddia edildi.

HALKBANK'A MVP SMAÇÖR
Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi ekiplerinden Halkbank, Tokyo Olimpiyatları'nda MVP seçilen 32 yaşındaki Fransız smaçör Earvin Ngapeth'i kadrosuna kattı. Ngapeth "çok mutluyum"dedi

ÇOK MAÇ KAZANMAK İSTİYORUZ
Bahçeşehir Koleji'nin Fransız oyuncusu Axel Bouteille, Buraya katıldığı için mutlu olduğunu belirterek,"Avrupa Kupası'nda ve Türkiye liginde kazanabileceğimiz kadar maç kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN