Muhteşem ikili Kartal'ı sırtladı

Beşiktaş bu sezon resmi maçlarda 35 kez fileleri havalandırdı. Bu gollerin 17'sini Alman yıldız Mario Gomez ile Cenk Tosun kaydetti. Müthiş ikilinin attığı goller tüm gollerin yüzde 49'una denk geldi. Siyah-Beyazlılar hücum gücüyle göz kamaştırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2015 Güncelleme 28 Kasım 2015, 01:12
Muhteşem ikili Kartal’ı sırtladı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş bu sezon hem Süper Lig'de hem de UEFA Avrupa Ligi'nde hücum gücüyle göz kamaştırıyor. UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe gecesi oynanan Skenderbeu maçında Mario Gomez yedek, beklerden 11 maç aradan sonra ilk 11'de sahaya çıkma şansı yakalayan Cenk Tosun, onun yokluğunu hissettirmedi.. İki kez fileleri havalandıran ve galibiyetle büyük pay sahibi olan Tosun, Gomez'le birlikte son yılların en başarılı ikilisi oldu. Beşiktaş, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig'de toplam 35 gol imza atarken, bunların 17'si yani % 49'u Cenk ve Gomez'den geldi. Bu performans, ikiliye aynı zamanda siyah-beyazlı takımın son yıllardaki en etkili hücumcuları unvanını onlara getirdi.

CENK HAFTANIN 11'İNDE
TOPLAM 35 golün 10'una imza atan Mario Gomez ve 7 kez rakip ağları sarsma başarısını gösteren Cenk Tosun, ortalamalar baz alındığında 2010 yılı ve sonrasını kapsayan dönemde Beşiktaş'ta görev yapan tüm forvetleri geride bıraktı. Bu arada Cenk Tosun'un Skenderbeu maçınd kaydettiği 2 golle, UEFA'da haftanın 11'ine girmeyi başardı.