Son dakika: Türkiye 14 Mayıs'ta sandığa gidiyor! AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz: Başkan Erdoğan'a destek artıyor

Son dakika haberi... A Haber'de seçim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, milletvekili adaylık başvurularının cumartesi gününden çarşmba gününe uzatıldığını açıkladı. Yavuz, son dönemde gerçekleştirilen kamuoyu araştırmalarını da değerlendirerek, "Cumhurbaşkanımız önceki oy oranının altına düşmeyecek." derken "Seçim havasına girdikçe Cumhurbaşkanımıza eğilim artıyor." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Mart 2023, 17:37 Güncelleme 16 Mart 2023, 20:08
Son dakika: Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gidiyor! AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz: Başkan Erdoğan’a destek artıyor

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz önemli A Haber'de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ADAY BAŞVURULARI UZATILDI
Cumartesi günü sona erecek aday müracaatlarının uzatıldığını belirten Yavuz, "Çarşamba gününe kadar aday müracaatlarını alacağız." dedi.

"Aday listeleri hazır" iddiasının doğru olmadığını belirten Yavuz, 3 dönem kuralıyla ilgili olarak, "Aday müraacatından dönem sınırlaması yok." ifadelerini kullandı.

"Bakanlar aday listesinde yer alacak mı?" sorusunu da yanıtlayan Yavuz, "9 Nisan'a kadar partiler liste hazırlığı yapabilir." sözleriyle nu kpaının açık olduğuna vurgu yaptı.

"BAŞKAN ERDOĞAN'A YÖNELİM ARTIYOR"
Yavuz, son anket sonuçlarını değerlendirerek "AR-GE Başkanımız Mustafa Şen, AK Parti'nin oy oranını yüzde 41 olarak açıkladı. Ama ben şu iddiada bulundum; Seçim sathı mailine girildiğinde AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanımıza olan eğilimin daha da arttığını her dönem görüyoruz. Kararsızların kararsızlıkları gittikçe, sayın Cumhurbaşkanımız biraz daha sahaya çıktıkça bunun artış trendi içine girdiğini hep gördük." ifadelerini kullandı.

Yavuz Başkan Erdoğan'ın ve AK Parti'nin oy oranına ilişkin şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün yüzde 53 gibi görülen oy oranının aşağı düşmeden daha üstüne koyarak yukarılara çıkacağını öngörüyorum. Sahanın da bir dili var. Ben de 2002 yılından beri AK Parti içinde siyaset yapmaya çalışıyorum. Benin öngörüm bir önceki seçimlerde aldığımız oy oranının altına düşmeyeceğimizdir."

"YENİDEN REFAH İLE GÖRÜŞÜYORUZ"
Barajın 7'ye düşürlmesine ilişkin konuşan Yavuz, "Barajın aşağı çekilmesi başkanlık sistemiyle mümkün oldu." dedi.

Yavuz, Cumhur İttifakı'nın genişlemesiyle ilgili olarak, "HÜDA-PAR ile görüşmelerimiz sürüyor. Son karar yakında açıklanacak. Görüşmeler olumlu sürüyor. Yeniden Refah Partisi'yle de görüşmelerimiz sürüyor." açıklamasında bulundu.

Yavuz, son olarak afetzedelerin oylarını kullanabilmeleri için, "Afet bölgesinde seçmen hareketliliği sürüyor. Deprem bölgesindeki vatandaşlar e-Devlet üzerinden adres seçimi yapabilir. Yarın 23.59'a kadar bunu kolaylıkla yapabilirler." uyarısında bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN