Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Başkan Erdoğan'ı hedef alan soykırımcı İsrail kabinesine tepki: Densizlerin maskesi artık tamamen düştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Türkiye, Filistinli kardeşlerinin yanında yer almaya ve Gazze’deki katliamın faillerinin yargılanması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu. Soykırımcı İsrail kabinesinin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan küstah paylaşımlarına sert tepki gösteren Bakan Fidan, "Milletimizin liderlerini siyasi malzeme yapma densizliğinde bulunan İsrailli siyasetçilerin maskeleri artık tamamen düşmüştür dedi.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2024, 22:51 Güncelleme 30 Nisan 2024, 09:59
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Başkan Erdoğan’ı hedef alan soykırımcı İsrail kabinesine tepki: Densizlerin maskesi artık tamamen düştü

İÇİNDEKİLER

Terör devleti İsrail, ABD ve Batı'nın kesintisiz desteğiyle Gazze'de sistematik bir soykırım süreci yürütüyor.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de 35 binden fazla Filistinli şehadet şerbeti içti.

Türkiye, İsrail'le diplomatik ve ticari ilişkileri askıya aldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Ankara, sürecin başından bu yana Gazze'nin yanında Tel Aviv'in karşısında yer aldı.

Son olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda tarihi bir konuşmaya imza attı.

Erdoğan "Ya Rabb, Kahhar ismi şerifinle tecelli ederek başta Netanyahu olmak üzere bu siyonistleri kahru perişan eyle" sözleriyle dua etti.



Soykırımcı İsrail kabinesini ise büyük hazımsızlık tuttu.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz küstah bir açıklamaya imza atarak "Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden kurmayı hayal ediyor. Müslüman Kardeşler'in adamı RTErdogan İsrail'i çökertmeyi, Kudüs'ü fethetmeyi ve Müslüman dünyasına liderlik etmeyi hayal ediyor. Erdoğan, sen DirilisDizisi ve KurulusDizisi dizilerini izlemeye devam et ve hayal kurmaya devam et. Kudüs sonsuza kadar Yahudi halkının başkenti olarak kalacaktır" dedi.

Gelişme üzerine Ankara'dan Tel Aviv'e çok sert tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail Hükümetinin tüm üyeleri adalet önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Türkiye, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zulmü korkusuzca ve yüksek sesle dile getirmeye devam edecektir" açıklamasını yaptı.



"TÜRKİYE FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİNİN YANINDA"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da resmi sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımla İsrail'e sert tepki gösterdi.

Bakan Fidan, "Türkiye, Filistinli kardeşlerinin yanında yer almaya ve Gazze'deki katliamın faillerinin yargılanması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.



Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanları şu şekilde;

"DENSİZLERİN MASKESİ ARTIK TAMAMEN DÜŞTÜ"

Türkiye, Filistinli kardeşlerinin yanında yer almaya ve Gazze'deki katliamın faillerinin yargılanması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Milletimizin liderlerini siyasi malzeme yapma densizliğinde bulunan İsrailli siyasetçilerin maskeleri artık tamamen düşmüştür.

"KATLİAMIN FAİLLERİNİN HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEĞİ GÜNLERİ İPLE ÇEKİYORUZ"

Uluslararası hukuku ve tüm insani değerleri ayaklar altına almaya devam eden İsrailli yetkililer, dünya kamuoyu vicdanında çoktan mahkûm edilmiş durumdadır. Katliamın faillerinin hukuk önünde hesap verecekleri günü iple çekiyoruz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN