Hamas'tan Başkan Erdoğan'a övgü dolu sözler: Cesur açıklamaları ve onurlu duruşuyla gurur duyduk

Son dakika haberi! Türkiye'deki muhalefet, hükümeti Filistin üzerinden hedef alırken Hamas, Başkan Erdoğan'ın Filistin halkını, özgürlükleri ve topraklarını kurtarmak amacıyla verdiği mücadeleyi savunması ve aldığı tutum ile bu konuda yaptığı açıklamalardan övgüyle söz etti. Yapılan yazılı açıklamada, "Kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkına, özgürlük ve topraklarını kurtarma amacıyla verdiği mücadelesindeki tutumlarını çok değerli görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 17 Nisan 2024, 20:15 Güncelleme 18 Nisan 2024, 16:24
Hamas’tan Başkan Erdoğan’a övgü dolu sözler: Cesur açıklamaları ve onurlu duruşuyla gurur duyduk

İÇİNDEKİLER

Hamas Hareketi, Başkan Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan kısa bir süre sonra yazılı açıklama yaptı.



"Kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkına, özgürlük ve topraklarını kurtarma amacıyla verdiği mücadelesindeki tutumlarını çok değerli görüyoruz." ifadelerinin yer aldığı açıklamada Hamas, "Milli Mücadele sırasında Türkiye'deki Kuva-yi Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur" sözlerini takdirle karşılandıklarını ve bundan gurur duyduklarını kaydetti.

Hamas'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkını, topraklarının özgürleştirilmesi ve bağımsızlığı için verdiği meşru mücadeleyi ve Gazze'de derhal ateşkes sağlanması gerektiğini savunan tutumunu yinelediği açıklamalarına büyük değer veriyoruz. Kurtuluş Savaşı sırasında Kuva-yi milliye rolünü, Filistin halkını, topraklarını ve mukaddes mekanlarını savunmak için verdiği mücadelede Hamas'ın rolüne benzeterek Hamas'a ve Filistin'deki direnişe verdiği cesur destekten dolayı derin takdir ve gurur duyduğumuzu ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu cesur açıklamalarının ve onurlu duruşunun kardeş Türkiye halkının tarihi ve gerçek duruşunu yansıttığını ve Gazze Şeridi'ndeki halkımızın yanında duran ve halkımızın topraklarını özgürleştirme, topraklarına geri dönme ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletlerini kurma hakkını destekleyen cesur bir ses olarak halkımız tarafından mücadeleleri sırasında korunacağını vurguluyoruz.


TARİHİ FİLİSTİN ÇIKIŞI
Filistin meselesine ilişkin tarihi bir çıkış yapan Başkan Erdoğan "Bizim hayatımız Filistin mücadelesiyle geçmiş, bizim hayatımız Filistin davasıyla anlam bulmuştur."

"Biz birileri gibi Filistin'in yerini, Gazze'de yaşanan zulmü, Filistinli kardeşlerimize yönelik işgal ve katliam politikasını 7 Ekim'de öğrenmedik. Yarım asrı bulan siyasi hayatımızın her bir safhasında Filistin'i kutlu bir emanet gibi daima yüreğimizde taşıdık." dedi.



"Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam da Allah ömür verdikçe Filistin davasını savunmaya devam edeceğim." diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Unutmayın, 28 Şubat darbesi Sincan'daki Kudüs gecesinin ardından geldi. Unutmayın MİT'e yapılan operasyon, 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz ihaneti, Siyonizm'in uşağı vatan haini FETÖ tarafından bizim Filistin hassasiyetimizi kırmak için yapıldı. Bakınız biz bundan 15 yıl önce kimse cesaret edemezken şu anda sözde partileri olanlar da dahil Davos'ta katillerin yüzüne açık yüreklikle 'One Minute' dedik. Dünyada hiç kimse konuşamazken biz çıktık Hamas bir terör örgütü değil, bir direniş grubudur dedik."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN