Seçim sonuçlarından Filistin'e... Hangi mesajlar verildi? İşte Başkan Erdoğan'dan tarihi konuşmasının şifreleri...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında tarihe geçecek bir konuşma yaptı. Seçim sonuçları üzerinden karamsar tablo çizenlere sert tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Biz bitti demeden bitmez" ifadelerini kullandı. Filistin konusundaki hassas duruşunu tekrar hatırlatan Başkan Erdoğan Hamas'a bir kez daha sahip çıkarak, "Türkiye'de Kuvayi Milliye neyse Hamas da işte aynen odur." dedi. Başkan Erdoğan'ın konuşması AK Parti grubunu heyecanlandırırken verdiği mesajların arka planı merak edildi. SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Başkan Erdoğan'ın konuşmasının şifrelerini verdi.

Giriş Tarihi 17 Nisan 2024, 14:05 Güncelleme 17 Nisan 2024, 15:09
Seçim sonuçlarından Filistin’e... Hangi mesajlar verildi? İşte Başkan Erdoğan’dan tarihi konuşmasının şifreleri...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında tarihi bir konuşma yaptı.

Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonra gerçekleştirilen ilk toplantı olma özelliği taşıyan bu konuşmasında parti içinde konuşulan "değişim"den Filistin'e kadar ses getirecek çıkışlara imza attı.

"BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"
Erdoğan karamsar tablo çizenleri eleştirirken CHP'ye de "Şımarmayın" mesajı verdi. Erdoğan,"AK Parti'nin oy oranları üzerinden bir taraf sevinç çığlıkları atıyor bir taraf olumsuz tablo çiziyor. Şunu çok net ifade etmek isterim. Bunlar AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu anlamamışlar. Beyler, bayanlar, şunu herkes bilsin. Biz bitti demeden hiçbir şey bitmedi, bitmeyecek. Biz Türkiye'nin en dinamik partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, gerekeni yaparız, arızaları düzeltir, eksikleri giderir tekrar yola koyuluruz. Kimse sevinmesin, kimse umutlanmasın. Biz buradayız." ifadelerini kullandı.

"KİMSE AK PARTİ'YE AYAR VERMEYE KALKIŞMASIN "
Milletin verdiği mesajın başüstüne olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan gereken değişimi yapacaklarını belirterek, "AK Parti'ye ayar vermeye kalkışanlara rıza göstermeyiz. Partimizin ilgili kurulları her türlü detayı inceliyor. Şahsi ikbal devşirme emelleri olanlara ekmek çıkmaz. Bakanlarımız, teşkilatlarımız olarak halkın içine gireceğiz, milletimize hizmeti sürdüreceğiz. Başkaları ne yaparsa yapsın biz işimize bakacağız. Menzile kilitlenmiş ok misali hedeflerimize odaklanacağız. Bu harekette şımarıklık olmaz. Milletin değerlerinden kopma asla olmaz. " dedi.

TARİHİ FİLİSTİN ÇIKIŞI
Filistin meselesine ilişkin tarihi bir çıkış yapan Başkan Erdoğan "Bizim hayatımız Filistin mücadelesiyle geçmiş, bizim hayatımız Filistin davasıyla anlam bulmuştur. Biz birileri gibi Filistin'in yerini, Gazze'de yaşanan zulmü, Filistinli kardeşlerimize yönelik işgal ve katliam politikasını 7 Ekim'de öğrenmedik. Yarım asrı bulan siyasi hayatımızın her bir safhasında Filistin'i kutlu bir emanet gibi daima yüreğimizde taşıdık." dedi.

"Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam da Allah ömür verdikçe Filistin davasını savunmaya devam edeceğim." diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Unutmayın, 28 Şubat darbesi Sincan'daki Kudüs gecesinin ardından geldi. Unutmayın MİT'e yapılan operasyon, 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz ihaneti, Siyonizm'in uşağı vatan haini FETÖ tarafından bizim Filistin hassasiyetimizi kırmak için yapıldı. Bakınız biz bundan 15 yıl önce kimse cesaret edemezken şu anda sözde partileri olanlar da dahil Davos'ta katillerin yüzüne açık yüreklikle 'One Minute' dedik. Dünyada hiç kimse konuşamazken biz çıktık Hamas bir terör örgütü değil, bir direniş grubudur dedik."

BAŞKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ ŞİFRELERİ
Başkan Erdoğan konuşması AK Parti grubunu heyecanlandırırken verdiği mesajların arka planı merak edildi. SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Başkan Erdoğan'ın konuşmasının şifrelerini verdi.

Başkan Erdoğan'ın AK Parti teşkilatlarının motivasyonunu yükseltecek ve 4 yıl boyunca ana aktörün kendisinin olduğunu hatırlatacak bir konuşma yaptığına dikkat çeken Burhanettin Duran, "Gündeme sahip çıkmak ve Cumhurbaşkanının liderlik olarak gündemi elinde tutma yönünde güçlü bir konuşması oldu." dedi.

SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran şunları söyledi:

"Bu konuşma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı çok etkili bir konuşma. Son dönemlerde bu kadar heyecanı vurgusu yüksek mesajları yüksek konuşma görmemiştim diyebilirim. Oldukça hem motivasyonu yüksek hem AK Parti teşkilatının motivasyonunu yükseltecek psikolojisini toparlayacak hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki 4 yıl Türkiye'de siyasetin yönünü şekillendirmesi konusunda kendisinin ana aktör olduğunu hatırlatan bir konuşma yaptığını söylemeliyim.

GÜÇLÜ BİR MESAJI VAR
Bu konuşmanın psikolojisi açısından baktığımızda 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarının doğru okunmasıyla ilgili güçlü bir mesajı var. Bir kere milletin iradesinin sandığa yansıması ve bütün partiler gibi öncelikle AK Parti'nin aslında bu iradeyi nasıl kabullendiğini sahiplendiğini ve bu anlamda da milletin kendisi olduğunu vurguladı. Ama bu doğru okumanın en önemli unsurlarından bir tanesinin katılım düşüklüğü olduğunu ve dolayısıyla bu katılım düşüklüğünden de en fazla etkilenen partinin AK Parti olduğunu açıkça belirtti. Bu vurguyu daha önce de yapmıştı Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Fakat buradan daha ileri giden bir mesaj verdi o da şu ki hem AK Parti'nin elde ettiği belediyeler hem de Cumhur İttifakı'nın elde ettiği belediyeler itibariyle aslında yüzde 50'den fazlasının Cumhur İttifakı'nın kontrolünde olduğunu dolayısıyla bu yerel seçim sonuçlarından muhalefetin ileri bir başarı yorumu çıkarmaması gerektiğini iktidarın bir tane olduğunu bunun Cumhur İttifakı'nın iktidarı olduğunu ve kendisinin de Cumhurbaşkanı olarak Kabinesi ile buna vaziyet ettiğini ortaya koydu.

Bunlar neye işaret ediyor? Hem belediye meclisindeki üyelerin de çoğunluğunun yine AK Parti'de Cumhur İttifakı'nda olduğunu söyleyerek aslında bir denetleme görevinin olduğunu söyledi. Yerelde iktidar söylemiyle CHP'nin oluşturmaya çalışacağı bir hava var onu bir anlamda kesmiş oldu. Diğer taraftan da önümüzdeki 4 yılda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği istikrar sayesinde Türkiye'de çok önemli siyasi gelişmelerin olacağını anlatan ve bunun psikolojisini yansıtan bir değerlendirme yaptı.

Özeleştiri meselesinde muhasebe meselesinde de yeni bir bence konum belirledi. Cesaretle özeleştiri yapacağız dedi. Kapsamlı muhasebe bütün noktalarına kadar hepsinin yapılması ve milletin mesajına uygun bir değişimin yapılması anlamında bir mesaj vardı.

FİLİSTİN MESAJI
Konuşmanın ikinci bir önemli hususu da Filistin meselesiydi. Son dönemde Filistin üzerinden AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirildiğini ve buna yönelik bir kampanya yürütüldüğünü ortaya koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan gösterdiği o video ile de aslında tarihsel olarak kendi siyasi hayatında ve AK Parti'de Filistin meselesine sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere tekrar hatırlattı.

FETÖ'CÜLER ONE MINUTE TAVRINDAN RAHATSIZ OLMUŞTU
FETÖ'cüler o dönemde 'One minute' tavrından çok rahatsız oldular. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye yönelik hamlelerinin başladığı noktanın burası olduğu söylenebilir. FETÖ'nün Siyonistlerin uşağı olarak nitelemesi aparatı olarak nitelemesi 2009 ve devamında ortaya çıkan dinlemelerin olması MİT krizi peşinden 17-25 ve 15 Temmuz'a giden bu süreç aslında başlangıcını buraya koyabiliriz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN