Ekremciler manipülasyona başladı! İsmail Saymaz AA'ya iftira attı verileri geri çeken CHP'nin ajansı ANKA çıktı

CHP her seçim günü olduğu gibi yüne manipülasyonlarla toplumu yanlış yönlendiriyor. CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun fondaşları oy sayımı sürerken veri akışı üzerinden çirkin bir manipülasyona kalkıştı. İsmail Saymaz "Anadolu Ajansı, haber merkezlerine verdiği verileri geri çekmiş" iftirasını attı. Ancak verileri çekenin AA değil CHP'nin ajansı ANKA olduğu anlaşıldı. Bozguna uğrayan Saymaz "Geçen seçimi de yüzünüze gözünüze bulaştırdınız" diyerek ANKA'ya tepki gösterdi. Öte yandan CHP yandaşları birbirine girdi. Halk TV ve NOW TV arasındaki münakaşada "Oğlum adamı hasta etme" sesleri yükseldi.

Giriş Tarihi 31 Mart 2024, 19:10 Güncelleme 31 Mart 2024, 19:22
Ekremciler manipülasyona başladı! İsmail Saymaz AA’ya iftira attı verileri geri çeken CHP’nin ajansı ANKA çıktı

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel idarecilerini belirlemek için bugün sandık başına gitti. 34 siyasi partinin katıldığı seçimde, 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullandı.

Oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla Türkiye genelinde sona erdi. Sandıklar kapandı, oy sayımı başladı.

İsmail Saymaz ve Ekrem İmamoğluİsmail Saymaz ve Ekrem İmamoğlu

EKREM'İN FONDAŞLARI MANİPÜLASYONA BAŞLADI

Oy sayımı sürerken Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Sözcü yazarı İsmail Saymaz, veri akışı üzerinden çirkin bir manipülasyona kalkıştı.

İsmail Saymaz ve Fatih Portakalİsmail Saymaz ve Fatih Portakal

"AA VERİLERİ GERİ ÇEKTİ" YALANI ELİNDE PATLADI

Saymaz, "Anadolu Ajansı, haber merkezlerine verdiği verileri geri çekmiş" iftirasını attı. Ancak aynı yayında bulunan Fatih Portakal, verileri çeken kurumun AA değil ANKA olduğunu söyleyince Saymaz'ın algı operasyonu elinde patladı.



BOZGUNA UĞRAYINCA ANKA'YA DALDI: GEÇEN SEÇİMİ DE ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ
Bozguna uğrayan Saymaz, CHP ve yandaşı medyanın kaynak aldığı ANKA'ya sert sözlerle yüklendi, "Geçen seçimi de yüzünüze gözünüze bulaştırdınız" dedi.



14-28 MAYIS'TA AJANSLARI DA SİSTEMLERİ DE ÇÖKMÜŞTÜ

Bilindiği üzere 14-28 Mayıs 2023'te icra edilen genel seçimlerde CHP kurumsal olarak bir manipülasyon süreci yönetmiş sistematik bir şekilde "kazanıyoruz" yalanını yayarak seçmenin aklıyla alay etmişti.

Hem CHP'nin 'Bir buçuk yıldır üzerinde çalışıyoruz" dediği sistem hem de ANKA'nın veri sistemi çökmüştü.



FONDAŞ MEDYA BİRBİRİNE GİRDİ

Öte yandan 'veri manipülasyonu' yapmaya çalışan fondaş medya birbirine girdi.



CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun oy kullandığı sırada İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Halk TV ve NOW TV kameramanları arasında münakaşa yaşandı. "Oğlum adamı hasta etme" sesleri yükseldi. Taraflar sakinleştirilmeye çalışıldı.