Kirli çamaşırlar saçılıyor... Soner Yalçın CHP bombasını patlattı: Vekil listeleri para karşılığı yapıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın CHP ile ilgili ortalığı karıştıracak bir iddiayı gündeme getirdi. CHP'de milletvekillerin para karşılığı belirlendiğini söyleyen Soner Yalçın, "Milletvekili adayı olmak isteyenler sekiz kişilik CHP genel merkezindeki “politbüro” önüne çıkıp, “beş dakikada” kim olduğunu anlattı! Ve böyle listeler, sıralamalar oluşturuldu." dedi. Yalçın listeleri oluşturanların abisi-kardeşi aracılığıyla vekil adaylarından para aldığını söyledi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 04 Ekim 2023, 13:26 Güncelleme 04 Ekim 2023, 13:46
Kirli çamaşırlar saçılıyor... Soner Yalçın CHP bombasını patlattı: Vekil listeleri para karşılığı yapıldı

İÇİNDEKİLER

CHP'de yaşanan "koltuk" kavgası kirli çamaşırları açığa çıkarıyor...

"Değişim" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken daha sonra Genel Başkanlık için Özgür Özel'e destek açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Genel Merkez arasındaki gerilim sürüyor.

EKREM İMAMOĞLU'NUN "FON"ERİ SONER YALÇIN'DAN BOMBA CHP İDDİASI
Gözler İstanbul'da yaşanacak İl başkanlığı yarışına çevrilmişken Ekrem İmamoğlu tarafından fonlandığı bilinen Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın CHP ile ilgili bomba bir iddiayı gündeme getirdi.

VEKİL LİSTELERİ PARA KARŞILIĞINDA OLUŞTURULDU
Partide ön seçim yapılmamasını eleştiren Soner Yalçın son seçimde vekillerin 8 kişilik "politbüro" tarafından belirlendiğini ve para karşılığında listeye yazıldığını söyledi.

KİMLER ABİSİ-KARDEŞİ ARACILIĞIYLA NE PARALAR ALDI
Yalçın şunları yazdı:
"Milletvekili adayı olmak isteyenler sekiz kişilik CHP genel merkezindeki "politbüro" önüne çıkıp, "beş dakikada" kim olduğunu anlattı! Ve böyle listeler, sıralamalar oluşturuldu. Ki, kimlerin abisi-kardeşi aracılığıyla adaylardan ne paralar aldığı ve listenin paraya göre oluşturulduğu ahlaksızlığına hiç değinmeyeyim.

"PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR"
CHP'de de temel sorun bu; siyasetin temel taşı ahlâk ile politika ilişkisi son derece yozlaştı.

Ahlâki değer yargıları, siyaset alanından ötelendi: Parayı veren düdüğü çalar!"

"KILIÇDAROĞLU'NUN KOLTUKTA KALMASININ TEK SEBEBİ ULUFE BEKLENTİSİ"
CHP'de siyasetin ticarethaneye dönüştürüldüğünü yazan Soner Yalçın, Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "CHP kongreye giderken çoğu fırsatçı partilinin gündeminde sadece "belediye başkan adayı" ya da "belediye meclis üyesi" olmak var! Halka rağmen bugün Kılıçdaroğlu'nun hâlâ koltuğunda oturabilmesinin tek sebebi yerel seçim ulufesi beklentisidir. Kimi kandırıyorsunuz? Atatürk'ün partisi kirlilik içindedir." dedi.

KILIÇDAROĞLU İLE SONER YALÇIN DAVALIK OLMUŞTU
Geçtiğimiz aylarda Ekrem İmamoğlu'na yakın medya organlarına girişip 'satılık gazeteciler' bombasını patlatan Kemal Kılıçdaroğlu ile Soner Yalçın'ın Odatv'si arasında savaş patlak vermişti. Kılıçdaroğlu, "Odatv'nin geliri nereden onu sorun?" dedi. Odatv de "Odatv'yi satın alamayan Kılıçdaroğlu Odatv'ye çamur attı... Hodri meydan, soru sormayı bırak belge açıkla..." başlıklı haberle karşılık verdi. Soner Yalçın ise 'aklını kaybetmiş', 'dedikoducu yaşlı teyze', 'koltuk sevdalısı' sözleriyle Kılıçdaroğlu'na hakaret etti. Soner Yalçın, Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası açtı.

PARA İLE VEKİLLİ İDDİASI YENİ DEĞİL: DOLARLA VEKİL OLUYORLAR
Öte yandan CHP'de para karşılığı vekillik iddiası daha önce de gündeme gelmişti.

CHP'li Aykut Erdoğdu'nun eşi CHP'li Tuba Torun hakkında eski eşi Özge Erdoğdu'ya bomba sözler söylediği ortaya çıkmış ve ses kayıtları patlamıştı.

Daha sonra Özge Erdoğdu, Tuba Torun ile yaptığı konuşmayı servis etmiş ve Torun'un şu sözleri duyulmuşu:

"Dolarla milletvekili oluyorlar, ben burada sabahtan akşama kadar kadın hakları diye g. yırtıyorum. Ş. bir tanesine inandım tamam mı ve inandığım için de evet verdim diye kendimi ortaya koydum"