Cumhurbaşkanı Tatar, e-Devlet Kapısı'nın KKTC'de de hayata geçmesini istiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) tarım potansiyelinin daha üst seviyeye çıkarılması, suyun daha verimli kullanılması ve katma değerli üretime dönüşmesinin her bakımdan çok kıymetli olduğunu ifade etti. Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yakın gelecekte e-Devlet Kapısı'nın Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de hayata geçmesini, bununla daha verimli bir devlet yapısının ortaya çıkmasını umduklarını söyledi.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2023, 23:25 Güncelleme 12 Eylül 2023, 23:25
Cumhurbaşkanı Tatar, e-Devlet Kapısı’nın KKTC’de de hayata geçmesini istiyor

İÇİNDEKİLER

Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Lefkoşa'da bir otelde bir araya geldi. Baş başa görüşme öncesinde açıklama yapan Yılmaz, Türkiye Yüzyılı'nın aynı zamanda "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Yüzyılı" olacağını, KKTC'nin dünyada çok daha etkili ve bütün kanalların açık olduğu bir ülke konumuna geleceğini söyledi.

Buna yürekten inandıklarını, sabırla doğru bildikleri yolda devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, hem hukuki imkanların kullanılması hem de bugünkü dünyanın gerçeklerinin iyi değerlendirilmesiyle bunu başaracaklarını kaydetti.

KKTC ziyareti kapsamında verimli görüşme ve toplantılar gerçekleştirdiklerini aktaran Yılmaz, yarın KKTC Su ve Toprak Kaynakları Master Planı'na ilişkin açılış toplantısının düzenleneceğine dikkati çekti.

"TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ STRATEJİK SEKTÖRLER"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, tarım ve gıda sektörünün stratejik sektörler olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle Kovid-19, savaşlar, Ukrayna-Rusya savaşı, iklim değişikliği, bütün bunlar bu konuları daha stratejik hale getirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tarım potansiyelinin daha üst seviyeye çıkarılması, suyun daha verimli kullanılması ve katma değerli üretime dönüşmesi her bakımdan çok kıymetli. Dolayısıyla yarınki açılış toplantısını da çok önemli buluyorum. İnşallah o çalışmayı da hep birlikte tamamlayacağız. Tabii bu kablo projesi, elektrik projesi de resmin önemli bir parçası olacak."

Yılmaz, 20 Temmuz'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan Yeni Ercan Havalimanı'na ilk defa iniş yaptığını belirterek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

"İŞ BİRLİĞİMİZİN YENİ SONUÇLAR ÜRETECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUZ"
Gelecek dönemde yeni başarılarla yola devam edeceklerinin altını çizen Yılmaz, "Halkımızın morali yüksek oldukça, birlik beraberlik oldukça, doğru bir vizyon etrafında birleştikçe başarılamayacak hiçbir konu olmadığına yürekten inanıyoruz. Sizin Cumhurbaşkanlığınızda, liderliğinizde Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağlarının çok daha güçlenerek devam edeceğine ve uluslararası alanda da bu iş birliğimizin yeni sonuçlar üreteceğine yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Başkan Erdoğan'ın Kıbrıs Türklerine selam ve muhabbetlerini ileterek, "Cumhurbaşkanımızın kalbi her zaman burada atıyor. Buradaki insanımızın refahı ve KKTC'nin güçlenmesi bizim de en büyük mutluluğumuz, sevincimiz oluyor." dedi.

Ülkedeki doğal kaynakların, denizin ve güneşin KKTC'ye avantaj sağladığına fakat iklim değişiklikleri ve küresel ısınmanın tehlike yarattığına işaret eden Tatar, "Bu küresel ısınma ve iklim değişiklikleriyle parasını verseniz dahi gün gelir gıda bulamazsınız." ifadelerini kullandı.

Tatar, ülkedeki tarımsal faaliyetlerin yönlendirilmesiyle, tarımcılar, hayvancılar ve çiftçilerin daha verimli üretim yapabilmesinin sağlanacağını belirterek, daha üretken bir yapı ile mevcut faaliyetlerin daha uygulanabilir hale geleceğini söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve diğer komşu ülkelerle rekabet içerisinde olduklarının altını çizen Tatar, kaynakların verimli kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Tatar, imzalanan ekonomik ve mali işbirliği protokollerinin daha verimli bir yapının ortaya çıkmasını sağlayacak anlayışla yazıldığına işaret ederek, bu anlayışın geliştirilmesinin KKTC ekonomisinin sürdürülebilir yapıya ulaşması için fevkalade önemli olduğunu dile getirdi.

Ülkenin sağlık, eğitim ve altyapı giderleri olduğunu hatırlatan Tatar, teknolojinin yardımıyla ülkedeki bütün gelirlerin kaydedilmesi ve devletin bunlardan pay almasının gerekliliğini vurguladı.

Tatar, yakın gelecekte e-Devlet Kapısı'nın Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de hayata geçmesini, bununla daha verimli bir devlet yapısının ortaya çıkmasını umduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin desteğiyle Türk Devletleri Teşkilatı'nda kazanılan statünün sürdürülmesi için daha güçlü bir devlet yapısının gerektiğini belirten Tatar, şunları kaydetti:

"KKTC, ekonomik yapısını güçlendirerek halkımıza o umudu verebilmek, gençlerimize daha güvenli bir gelecek ve burada istihdamıyla, katma değeriyle kendi ayakları üzerinde durabilen, yatırımlarını kendisinin yaptığı bir devlet mekanizmasının zaman içerisinde oluşturulması en büyük temennimiz ve dileğimiz."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN