Odatv'den rezil algı operasyonu! Stefania Orlando'nun üstsüz görüntülerini alıp 'Osmanlı torunu' dediler

Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv, İtalyan TV yıldızı ve şarkıcı Stefania Orlando'nun üstsüz görüntülerini alıp "Osmanlı torunu Gevher Osmanoğlu" diye servis edip kirli bir algı operasyonuna soyundu. Dezenformasyon platformu gerçeğin ortaya çıkmasıyla çark etti. Yalan haberi revize edip "Osmanlı torunu olduğu iddia edilen kadın bakın kim çıktı" başlığı atıldı. Bu durum büyük tepkiyle karşılanırken Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2023, 18:05 Güncelleme 17 Ağustos 2023, 18:33
Odatv’den rezil algı operasyonu! Stefania Orlando’nun üstsüz görüntülerini alıp ’Osmanlı torunu’ dediler

İÇİNDEKİLER

CHP ve yandaşı medyanın yalan ve dezenformasyona dayalı kirli algı operasyonları hız kesmeden sürüyor.

Bu durumun son örneği Odatv'nin İtalyan TV yıldızı ve şarkıcı Stefania Orlando'nun üstsüz görüntülerini alıp "Osmanlı torunu Gevher Osmanoğlu" diye servis etmesiyle bir kez daha gözler önüne serildi.

İTALYAN TV YILDIZININ ÜSTSÜZ PZOLARINI 'OSMANLI TORUNU' DİYE SERVİS ETTİLER
Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv, "Osmanlı torununun üstsüz pozu gündeme oturdu" başlığıyla verdiği yalan haber sonrası kirli dezenformasyon sosyal medyada hızla yayıldı.



Stefania Orlando'nun Neslişah Gevher Osmanoğlu olarak servis edildiği haberde "Osmanlı İmparatorluğu'nun saltanat soyundan gelen Neslişah Gevher Osmanoğlu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar gündeme oturdu" ifadeleri kullanıldı.

Ancak gerçeğin ortaya çıkmasıyla Odatv çark etti... Apar topar yalan haberin başlığı değiştirildi.


Sanki dezenformasyonun yayılmasına ön ayak olunmamış gibi revize edilen haberde "Osmanlı torunu olduğu iddia edilen kadın bakın kim çıktı" başlığı kullanıldı.


Fotoğrafta: Odatv'nin yaydığı kirli algı operasyonun 'Osmanlı torunu' olarak servis edilen görüntü




Fotoğrafta: Stefania Orlando'nun Instagram hesabından yaptığı paylaşımın orijinal hali

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE YASASI
Böylesi yalanlarla yayılan ve toplumun sinir uçlarını kaşımayı hedefleyen kirli algı operasyonlarına karşı Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın önemi bir kez daha gözler önüne serildi.