Klasik CHP belediyeciliği! Bodrum'da vatandaşın bitmek bilmeyen su sıkıntısı!

Son dakika haberleri... Bayram tatilinde algı operasyonuna girişen Bodrum Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Ahmet Aras, göreve geldiği günden bu yana bölgede bitmek bilmeyen bir su sorunu yaşanıyor. Türkiye en sıcak günlerini yaşarken Bodrumlular su ile sınanıyor. Altyapı yetersizliği nedeniyle aylardır su kesintileri yaşanan bölgede vatandaş yüzme havuzlarından çöp kutularına kadar su stoku yapıp hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2023, 09:30 Güncelleme 27 Temmuz 2023, 10:13
Klasik CHP belediyeciliği! Bodrum’da vatandaşın bitmek bilmeyen su sıkıntısı!

İÇİNDEKİLER

CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın göreve gelmesinin ardından vatandaşın yüzü gülmedi. Ya çöplerle ya da susuzlukla sınanan Bodrumlular artık isyan noktasında. Ama hala belediye başkanından bir çözüm yok. Sabah'ta yer alan habere göre, Ceplerinden para ödeyerek sokaklarına tanker ile su getiren Bodrumlular yaşadıkları sıkıntıyı anlattı.

'CEBİMİZDEN PARA ÖDEYEREK PLASTİK BORU HATTI YAPTIRDIK'
EMEKLi KORAY EREL (57):
"Akyarlar Mahallesi'nde yaşıyorum. Bu yılki su sorunumuz 18 Mayıs'ta başladı. En son geçen cuma 2 saat suyumuz geldi. O günden beri bir daha akmadı. Tanker ile su getirtiyoruz. Yaz başında bir tanker su 500 liraydı. Şimdi 800 lira.

Bodrum'da alt yapı yetersiz. Bazı vatandaşlar, evine su getirebilmek için cebinden para ödeyerek plastik boru hattı yaptırdı. O borulardan bu sokakta 13 haneye su verilmeye çalışılıyor. Bu nedenle de yetersiz kalıyor. Belediyeyi aradığımızda 'Halledeceğiz' diyorlar. Ancak yıllardır değişen bir şey olmadı. Akçaalan, İslamhaneleri, Kadıkalesi, Bahçelievler de su kesintileri yaşanıyor."

'EVİMDE SU YOK GEMİDE DUŞ ALIYORUM'

GEMİ AŞÇISI ZÜLEYHA CEYRAN (50):
"35 yıldır Bodrum'da yaşıyorum. Son 3-5 yıldır, yaz kış hep su sıkıntımız var. Denizin ortasında gemide duşumu alabiliyorum ancak evime geldiğimde sürekli sular kesik ve duş alamıyorum. Şanlıurfa'ya gittim, Paris gibi. Burada alt yapı yok. Yıllardır su sorunumuz var."

'ÇEŞMEDEN 24 SAAT SU AKTIĞINI GÖRMEDİK'

MATBAACI FARUK ÇAKIR (47): "5 yıldır Akyarlar Mahallesi'nde yaşıyorum. Bodrum Belediyesi, yaz nüfusunu bahane ederek su sıkıntısının yaşandığını söylüyor. Ancak kışın nüfus azken de su kesintileri yaşıyoruz. Çeşmelerimizden 24 saat boyunca su aktığını hiç görmedim. Bayramdan bugüne kadar 7 traktör su getirdim. Yüzme havuzunu bu taşıma suyla doldurdum.

Havuzu, yüzmek için değil, ihtiyacımızı karşılamak için kullanıyoruz. Çöp kutularına bile su doldurdum. Sular akmamasına rağmen bir de fatura çıkarıyorlar. Kullanamadığımız suya fatura ödüyoruz."

'HER GÜN 2 SAAT SU VERSELER YETER'

EMLAK DANIŞMANI DERYA KARINTH (32): "Su kesintileri Nisan ayından itibaren başladı. 5 kilometre uzaktaki hayrattan su getiriyoruz. Damacana sularla duş alıyoruz. Günde 2 saat çeşmelerden su aksa bile yeter. Onu bile göremiyoruz. Artık susuzluktan bıktım. Bodrum Belediyesi asli görevini bile yerine getiremiyor."