Başkan Erdoğan, 'Yüzyılın Mitingi'ne damga vuran 85 yaşındaki Hüseyin amca ile telefonda görüştü

Başkan Erdoğan Büyük İstanbul Mitingi'ne katılmak için metronun merdivenlerini yürüyerek çıktığı görüntülerle gündeme gelen 85 yaşındaki Hüseyin amca ile görüştü. Başkan Erdoğan, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ mitingleri dönüşünde uçakta görüştüğü Hüseyin Bayraktar'a "Hüseyin amca seni bu merdivenlerde yürütenlerden pazar günü bir hesap sormamız lazım" dedi. Hüseyin amcanın davetini geri çevirmeyen Başkan Erdoğan, "Şu seçimi bir atlatalım hayırlısıyla inşallah, ondan sonra buluşuruz" diye karşılık verdi. A Haber'e konuşan Hüseyin amca, "Menderes'i aldılar elimizden, Tayyip'i de alırlar diye aklım gidiyor." dedi. "Biz Halk Partisi'nden çok çektik" diyen Hüseyin amca, Erdoğan için, "Çok hizmetler bıraktı, bırakıyor. Günde kaç yere gidiyor. Memlekete hizmet edeni severiz." şeklinde konuştu.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2023, 23:51 Güncelleme 09 Mayıs 2023, 20:17
Başkan Erdoğan, ’Yüzyılın Mitingi’ne damga vuran 85 yaşındaki Hüseyin amca ile telefonda görüştü

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Büyük İstanbul Mitingi'ne katılmak için metronun merdivenlerini yürüyerek çıktığı görüntülerle gündeme gelen 85 yaşındaki Hüseyin Bayraktar'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.




Başkan Erdoğan, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ mitingleri dönüşünde uçakta görüştüğü Hüseyin Bayraktar'a "Hüseyin amca seni bu merdivenlerde yürütenlerden pazar günü bir hesap sormamız lazım" dedi.




"Biz bunları benim Hüseyin amcalarımı böyle yaya yürütsünler diye yapmadık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her ne kadar onlar seni o yürüyen merdivenlerden çıkarmadılar da sen yine de o merdivenlerden çıkmayı başardın" diye konuştu.



Hüseyin Bayraktar ise "Allah seni başımızdan eksik etmesin. Dualarımız sizinle. Memleketimize iyi hizmetler ediyorsunuz. Çok koşturuyorsun. Memleketimiz senin sayende şahlandı." dedi.



"HAYIRLISIYLA SEÇİM SONRASI BULUŞURUZ"
Hüseyin Bayraktar'ın kendisini evine davet etmesi üzerine ise Başkan Erdoğan, "Şu seçimi bir atlatalım hayırlısıyla inşallah, ondan sonra buluşuruz" diye karşılık verdi.



GENÇLERİ GERİDE BIRAKMIŞTI
'Yüzyılın Mitingi'ne gitmek isteyenler İBB Belediyesinin engellemeleri nedeniyle metro ve yürüyen merdivenlerde sorun yaşadı. Başkan Erdoğan'a yetişmek isteyen Haüseyin amca ise tüm aksaklıklara rağmen, havalimanına kadar yürüyerek gitmişti.



GENÇLERİ DİNLEMEDİ
Havalimanı metrosunun yürüyen merdivenleri çalışmadığı için merdivenleri yürüyerek çıkan Hüseyin Amca'ya gençlerden biri 'sakin ol, dinlen biraz' demesine rağmen söz dinlettirememişti.

"TAYYİP'İ DE ALIRLAR DİYE AKLIM GİDİYOR"
Hüseyin Amca, A Haber'e havalimanında yaşadıklarını ve Başkan Erdoğan ile konuştuğu anları anlattı.

Hüseyin Amca, "Merdivenlerden yukarı çıkıyordum. Birisi girdi koluma 'yardım edebilir' miyim dedi. Bir şeyler sordu, 'Erdoğan'ı seviyor musun', 'Erdoğan için canımı veririm' dedim. Menderes geldi, Menderes'i aldılar elimizden yok, Köpek Davası, yok Bebek Davası. Özal geldi, o da bir eser bıraktı gitti. Allah'ın rahmetine kavuştu. Tayyip'i de alırlar diye aklım gidiyor. Çok hizmetler bıraktı, bırakıyor. Günde kaç yere gidiyor. Memlekete hizmet edeni severiz." dedi.

"BU MEMLEKETE NE YAPTI HALK PARTİSİ"
Hüseyin Amca, Erdoğan ile konuşmasını anlatarak, "Sevindim tabi. Beni araması ne demek. Ben sıradan bir vatandaşım. Konuşmam hoşuna gitmiş. Seviyoruz bu adamı. Eser bırakanı severiz. Niye sevmeyelim. Menderes geldi, elimizden aldılar, Özal hakkın rahmetine kavuştu. Onun getirdiği pat pata bindim 20 yıl. Erdoğan büyük hizmetler verdi. Onu da elimizden almak istediler. Çok tuzaklar kurdu. Ama Allah ömürler verdi. Bu memlekete ne yaptı Halk Partisi. Taş üstüne koydular mı? 1. köprüye 2. köprüye 2. köprüye karşı çıktılar. Yapmasalar ne olurdu halimiz?" şeklinde konuştu.

Yaklaşan seçimlerle ilgili de, "Biz hiç yolumuzdan şaşmadık. Biz Halk Partisi'nden çok çektik." yorumunda bulundu.

Rahmetli babasının mahsulüyle ilgili şikayetinden dolayı tutuklanmasını anlatan Hüseyin Amca, "Bunun 8 çocuğu var, ne yiyecek ne içecek soran yok. Artık sıkıntı çekmiyoruz, Özal sayesinde, Erdoğan sayesinde." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN