Meral Akşener'i savunmuştu! Yılmaz Özdil Sözcü'den uçuruldu! "Buraya kadar…" Akşener sahip çıktı

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil, Meral Akşener'in masadan kalkmadığını masadan kaldırıldığını belirterek "CHP'li bir gazeteci olarak söylüyorum 'Meral Akşener masayı dağıttı' demek bir gazetecilik ahlaksızlığıdır" demişti. Yaşananlar sonrası Akşener masaya geri dönse de Yılmaz Özdil önce Sözcü TV'deki görevinden sonra da gazetedeki yazarlığından ayrılmak zorunda kaldı. Yılmaz Özdil, "Sözcü gazetesinde buraya kadar… Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak, hoşçakalın." dedi. Yılmaz Özdil'in Sözcü'den yollanmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir paylaşım yaparak Özdil'e destek çıktı.

Giriş Tarihi 09 Mart 2023, 13:06 Güncelleme 09 Mart 2023, 16:22
Meral Akşener’i savunmuştu! Yılmaz Özdil Sözcü’den uçuruldu! Buraya kadar… Akşener sahip çıktı

İÇİNDEKİLER

6'lı koalisyonun adaylık yolunda yaşadığı savaş CHP medyasını da sarstı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz hafta kendisine bir dayatma yapıldığını ve "Noter masası-Kumar masası" diyerek dağıttığı koalisyon, "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olsun" şartının ardından yeniden bir adaya gelerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday ilan etti.

YILMAZ ÖZDİL AKŞENER'İ SAVUNUNCA SÖZCÜ'DEN UÇURULDU
Kılıçdaroğlu aday olsa da masadaki kaos CHP medyasında büyük bir bomba patlattı.

Sözcü Yazarı ve yeni kurulan Sözcü TV'nin başındaki Yılmaz Özdil, Akşener'i savunmasının ardından önce kanaldan sonra da gazetedeki yazarlığından uçuruldu!

YILMAZ ÖZDİL: BURAYA KADAR:
Özdil, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Sözcü gazetesinde buraya kadar… Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak, hoşçakalın." ifadelerini kullandı.


AKŞENER'DEN YOLUN AÇIK OLSUN MESAJI
Özdil'e sosyal medya hesabı üzerinden mesaj gönderen İyi Parti Genel Başkanı Mral Akşener, "Elbet bu da geçer yahu... Dürüstlüğün, tarafsızlığın ve hakkaniyetin değeri elbet bir gün anlaşılır. Yolunuz açık olsun Yılmaz Bey." ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'NİN YAYIN ORGANI YENİÇAĞ'DAN HAMLE
Yılmaz Özdil'in Sözcü'den yollanmasının ardından İYİ Parti'nin yayın organlarından Yeniçağ devreye girdi.

Yeniçağ yaptığı haberde Özdil'e çağrı yaparak "Yeniçağ'a gel Yılmaz Özdil. Korkma arkanda dağ gibi Yeniçağ var." dedi.

KANALDAN AYRILDIĞINI DA YAZMIŞTI
Yılmaz Özdil geçtiğimiz gün CHP'li bazı isimlerin aleyhinde karalama kampanyası başlattığını belirterek, "Doğma büyüme bir CHP'li olarak, bu kampanyaya parti kaynaklarının harcanmasına gerçekten üzüldüm. CHP'nin parasına yazık kardeşim." ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü'de "Çok muhabbet, tez ayrılık, bırakmayı bilmek lazım" başlığıyla ayrılığını anlatan Özdil şunları yazdı ve CHP yönetimine eleştirilerde bulundu;

"Değerli patronumuz Burak Akbay'a söz verdiğim şekilde 'kurucu' görevimi tamamladım. Anadolu imbiğinden damıtılarak süzülmüş kulağa küpe lafımızdır… Çok muhabbet, tez ayrılık, bırakmayı bilmek lazım.

Bundan sonrası, genel yayın yönetmenimiz Korcan Karar'ın liderliğinde seçkin haberci arkadaşlarımın."

"GÖREVDEN DERHAL UZAKLAŞTIRILMAM İÇİN..."
(Parantez açayım… Görevden derhal uzaklaştırılmam için, bir saniye bile görevde kalmamam için, Chp yönetiminin adını kullanarak, aleyhime kampanya başlatılmasına üzülmedim desem, yalan olur.

"CHP'NİN PARASINA YAZIK KARDEŞİM"
Akp kampanyalarına alışığım, umurumda bile olmadığını beni tanıyan herkes bilir, ama doğma büyüme bir Chp'li olarak, bu kampanyaya parti kaynaklarının harcanmasına gerçekten üzüldüm. Chp'nin parasına yazık kardeşim.

Çünkü, bu kadar dolanbaçlı yollar deneyeceklerine, direkt bana telefon etselerdi, kurucu görevim dışında bir niyetim olmadığını, Sözcü televizyonunda çalışma odamın bile olmadığını, genel müdür, genel yönetmen, genel koordinatör gibi herhangi bir sıfatımın olmadığını kendilerine zaten söylerdim.)

"EKMELETTİN FACİASINA YOL AÇANLAR ŞU ANDA YİNE TAM KADRO FAALİYETTE"
(Ekmelettin İhsanoğlu faciasına yol açanların şu anda yine tam kadro faaliyette olduğunu, altılı masayı aslında bu kadronun bozmaya çalıştığını isim isim, kronolojik olarak anlattığım için, beni ve Sözcü televizyonunu linç etmeye çalışanlar, ne diyecekler şimdi?)"

ÖZDİL AKŞENER İÇİN NE SÖYLEMİŞTİ?
Özdil, Akşener'in masadan kalkmasının ardından Akşener'i savunmuş ve olay ifadeler kullanmıştı.

Akşener'in masadan ayrılmak zorunda bırakıldığını söyleyen Özdil, "CHP'li bir gazeteci olarak söylüyorum 'Meral Akşener masayı dağıttı' demek bir gazetecilik ahlaksızlığıdır." dedi.

Yılmaz Özdil'in şunları söyledi;

"Sokağa çıktığınızda, gençlere kimi söylüyorsa seçimi kazanacak o isim. Meral Akşener bunu dile getirdiği için masa tarafından dışlandı. İttirildi. CHP'li bir gazeteci olarak söylüyorum 'Meral Akşener masayı dağıttı' demek bir gazetecilik ahlaksızlığıdır."

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ
Yılmaz Özdil daha önce de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirmişti.

"TUNCELİ'DEN ADAY OLSANA KARDEŞİM"
Özdil geçtiğimiz yıl katıldığı bir programda vekillerin aday gösterildiği illere dikkat çekerek, "Diyarbakırlı adamı getiriyorsun Nişantaşı'ndan aday yapıyorsun garanti. Kendin Tuncelilisin İzmir'den aday oluyorsun. Tunceli'den aday olsana kardeşim." ifadelerini kullandı.

Bu tip konuşmaları yaptığı zaman kendisine CHP tarafından tepki gösterildiğini de aktaran Özdil, "Ben bunu söylüyorum bana kızıyorlar. Ben İzmir çocuğuyum. İzmir'de öyle milletvekilleri var, taksi kullanmadan Basın Sitesi'nden Bozyaka'ya gidemez. Ama İzmir milletvekili. Nasıl olacak? Kendi garanti gördükleri adamları oralara koyuyorlar." dedi.

'MUSTAFA KEMAL GELSE PARTİDEN İHRAÇ EDECEKLER'
Atatürkçü kişilerin partiden ihraç edildiğine dikkat çeken Özdil, "Bizim varlığı ile onur duyduğumuz, Cumhuriyetin temel niteliklerine sahip çıkan, Kuvayi Milliye ruhundan olduğuna inandığımız, toplumda karşılığı bulunan bütün CHP milletvekillerini yok ettiler. Nasıl olacak? Ben dikkat ediyorum, adam Atatürkçü ise partiden atıyorlar. Bu nasıl Atatürk partisi? Mustafa Kemal gelse partiden ihraç edecekler. Böyle parti olur mu ya?" demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN