Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yangın çıktı! İtfaiye müdahale ediyor

Ankara Çankaya'da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yangın çıktı. Yangına itfaiye müdahale ederken yangını çıkaran bir kişi gözaltına alındı. Dumanlar, Eskişehir yolunda sürücülere zor anlar yaşattı. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan da flaş bir açıklama geldi. Açıklamada, "Yangına 1 helikopter, 9 arazöz ve 4 ilk müdahale aracı ile yangın söndürme işçileri müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları ise devam ediyor" denildi.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2021, 12:57 Güncelleme 25 Temmuz 2021, 14:32
Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yangın çıktı! İtfaiye müdahale ediyor

İÇİNDEKİLER

Çankaya'daki Atatürk Orman Çiftliği arazisinde öğle saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, yangının söndürülmesi için çalışma başlattı. Yükselen dumanlar Eskişehir yolunda sürücülere zor anlar yaşattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da olay yerine giderek, çalışmaları takip etti. Yavaş burada yaptığı açıklamada, "Yangını bir kişi çıkarmış. Aldığım bilgiye göre o şahıs güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı" dedi.

Ekipler yangını kontrol altına aldı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN FLAŞ AÇIKLAMA
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) saat 12.10'da çıkan orman yangınına 12.20'de ilk müdahale yapıldı. İlk olarak Hacettepe bölgesinde görülen yangına Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ait olan ve bölgede görev yapan su tankeri ile müdahale edildi. Akabinde ise Orman Genel Müdürlüğüne ait ekipler vakit kaybetmeden alana sevk edildi.

Yangına; 1 helikopter, 9 arazöz ve 4 ilk müdahale aracı ile yangın söndürme işçileri müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları ise devam ediyor.