Yerli aşı tesisinde son durum... Ne zaman üretileceğini açıkladı

Koçak Farma Genel Müdür Yardımcısı Cem Koçak, yerli aşı çalışmalarıyla ilgili A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Yerli Kovid-19 aşı çalışmalarına ilişkin ilk etapta aylık 10 milyon doz aşı üretimi yapılabileceğini ifade eden Koçak, aşı çalışmalarındaki son durumu A Haber canlı yayınında anlattı. Koçak, tesiste iki farklı aşının üretiminin yapıldığı bunlardan birisini kendi firmalarına ait olan aşının Faz I aşamasında olduğunu, Kayseri Erciyes Üniversitesi tarafında geliştirilen aşının ise Faz II aşamasında olduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 31 Mart 2021, 01:39 Güncelleme 31 Mart 2021, 01:55
Yerli aşı tesisinde son durum... Ne zaman üretileceğini açıkladı

İÇİNDEKİLER

A Haber Tekirdağ Çerkezköy'deki yerli Kovid-19 aşı üretim tesisini görüntüledi.

Koçak Farma Genel Müdür Yardımcısı Cem Koçak, canlı yayında yerli aşı çalışmasındaki son durumu anlattı.

Koçak, şu anda tesislerinde iki tür aşı çalışmalarının yürütüldüğünü kendi firmalarının yürüttüğü aşının Faz I çalışmalarının bittirildiğini mayıs ayı içerisinde Faz II çalışmasına geçileceğini ifade etti.

Tesiste üretilen ikinci aşı ise Kayseri Erciyes Üniversitesi tarafından geliştiriliyor. Bu aşı ise şu anda Faz II aşamasında...

TEKİRDAĞ'DAKİ TESİSTEN SPUTNİK V AŞISI ÜRETİLECEK Mİ?

Dünyadaki ilk tescillenen ilk Kovid-19 aşısı olan Sputnik V'nin Tekirdağ'da bulunan tesislerde üretilebileceğini ifade eden Koçak, "Rus aşısının üretildiği teknolojiye tesisimiz uygun. Bu aşıyı üretebiliriz" ifadelerini kullandı.

"EYLÜL-EKİM AYINDA YERLİ KOVİD-19 AŞISI PİYASADA OLUR"

Koçak, firmalarının geliştirdiği aşının Eylül-Ekim ayları gibi piyasa kullanıma hazır halde olabileceğini, ilk etapta en az aylık 10 milyon doz üretim yapılabileceğini belirtti.

Kayseri Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen aşısının son aşama olan Faz III çalışmasının ise Mayıs ayı başı gibi başlanabileceğini belirtti. Bu aşının Eylül-Ekim ayında kendi firmalarına ait olan aşıdan daha önce piyasaya çıkmasını öngördüklerini ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN