"Türkiye olarak hazırlığımızı yaptık"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Irak'ta meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Kuzey Irak'tan gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz." dedi.

Giriş Tarihi 12 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 13 Kasım 2017, 01:54
Türkiye olarak hazırlığımızı yaptık

İÇİNDEKİLER

Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremle ilgili Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve acil müdahale ekiplerinin hazır olduğunu söyledi.

Irak'ın kuzeyiyle temas kurulmaya çalışıldığını belirten Demircan, "Kuzey Irak'tan gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz. Havaalanları uçuşa kapalı. Dışişleri Bakanımızın vereceği bilgiye ve gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Diyarbakır ve Ankara'daki deprem ekiplerinin hazır olduğunu dile getiren Demircan, havayoluyla yapılacak bir yardımda hareketin Ankara'dan olacağını kaydetti.

"AFAD, KIZILAY HAREKETE GEÇTİ"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Irak'taki deprem nedeniyle yardım için harekete geçildiğini belirtti. Kalın, Twitter'dan duyurduğu mesajında, "Irak'ın kuzeyinde meydana gelen deprem nedeniyle AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz arama-kurtarma çalışmaları ve ilaç, battaniye vd. insani yardımlar için harekete geçmiş durumda. Büyük geçmiş olsun" dedi.

DİYARBAKIR'DAN 30 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ IRAK'A GİTTİ
Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 30 personelinden oluşan 5 araçlık arama kurtarma ekibi, Habur Sınır Kapısı'na hareket etti.

Bölgedeki diğer illerden de yardım ekiplerinin gönderilmeye hazır bekletildiği belirtildi.

KURTARMA EKİBİMİZ BÖLGEYE GİTMEK İÇİN HAZIR
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Irak'ta meydana gelen deprem sonrası AFAD koordinasyonunda 70 kişilik enkaz kurtarma ekibi ile Sağlık Bakanlığından medikal kurtarma ekibinin birkaç saat içinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait kargo uçağıyla bölgeye gitmek için hazır olacağını söyledi.

IRAK YÖNETİMİ İLE TEMASLARIMIZ YOĞUN OLARAK SÜRÜYOR
Başbakanlık, Irak'ın kuzeyinde meydana gelen deprem nedeniyle Kızılay'ın yardıma başladığını, merkezi Irak Yönetimi ile temasların yoğun olarak sürdürüldüğünü bildirdi.

HAYATLARINI KAYBEDENLERE ALLAH'TAN RAHMET, YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ
Dışişleri Bakanlığından, merkez üssü Irak'ın Halepçe kentinin güneybatısı olan deprem nedeniyle büyük üzüntü duyulduğu belirtilerek, "Özellikle Iraklı Kürt kardeşlerimizin bulunduğu yerlerde yoğun şekilde hissedilen depremde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." açıklamasında bulunuldu.

7 BİN BATTANİYE 3 BİN ÇADIR GÖNDERDİK
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Irak'taki deprem sonrası Muş'tan bin çadır, Diyarbakır'dan 4 bin battaniyenin Habur Sınır Kapısı'na yönlendirildiğini, Türk Kızılayının da 3 bin çadır, 3 bin battaniyeyle bir yemek tırını acilen bölgeye gönderdiğini bildirdi.