Vücut çalımı!

Fitnessçı Merve Karakaya, Derya Mutlu’ya “Olmayan kalçasını çıkararak birinci oldu” dedi. Bu sözlere 2 bin 320 lira ceza kesildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2017 Güncelleme 30 Temmuz 2017, 00:00
Vücut çalımı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından 2016'da düzenlenen Türkiye ve Avrupa Şampiyonası ile Milli Takım seçmelerinde, bikini fitness disiplininde İzmirli Derya Mutlu birinci, Merve Karakaya ise ikinci oldu. Ancak ikinciliği hazmedemeyen Karakaya, yarışma sonrası İnstagram hesabından, rakibi hakkında argo kelimelerle "Olmayan kalçasını çıkararak" birinci olmakla suçlayarak, "Maalesef yürüyüşü çeyrek, dönüşler form, hepsi ortada. Yazılacak çok şey var daha aslında ama tek söyleyeceğim sen podyumda benimle yarışırken türlü türlü oyunlarla birinci olursun" şeklinde paylaşım yaptı. 6 Türkiye şampiyonluğu, bir de Avrupa altıncılığı bulunan Mutlu da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

KABUL EDİLEMEZ
Hakkında hakaret suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Karakaya savunmasında, paylaşımının eleştiri olduğunu iddia etti. Derya Mutlu ise hakarete uğradığını söyledi. Hakim, kullanılan sözcüğün "Türkçede cinsel çağrışım yapan ve söylenen kişiye yönelik onur ile şerefini rencide eden argo bir söz" olduğu gerekçesiyle Karakaya'nın hakaret suçundan 116 gün, günlük 20 liradan olmak üzere toplam 2 bin 320 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Ceyhan TORLAK