CHP’nin BayLock’u

Fatih Gürsul, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun danışmanıydı. FETÖ’den tutuklandı. Çünkü telefonunda ByLock vardı. Bu programa 176 kez giriş yaptı. 256 kez mesaj yolladı. A.H.P. isimli FETÖ abisine akıl danışıp talimat aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2017 Güncelleme 16 Haziran 2017, 01:22
CHP’nin BayLock’u

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kanlı kalkışmasını "kontrollü" olarak yorumladı. Darbecilere arka çıktı. Önceki gün de vekili Enis Berberoğlu FETÖ'den tutuklandı. Kılıçdaroğlu, Ankara'dan yürüyüş başlattı. Kendisi İstanbul'a doğru yürürken danışmanının ByLock konuşmalarına TAKVİM ulaştı. Kılıçdaroğlu'un danışmanı olan Doç. Dr. Fatih Gürsul, 6 Aralık 2016 günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. FETÖ'den tutuklandı. Cep telefonundan ByLock çıktı.

2014 YILINDA YÜKLEDİ
Buna göre Gürsul'un ByLock uygulamasını 8 Kasım 2014'te telefonuna indirdiği saptandı. Gürsul, kriptolu uygulamaya 176 kez giriş yaptı. 256 kez mesaj yolladı. "Murat" kod adını kullanan Gürsul, ByLock üzerinden FETÖ abisi A.H.P. ile temas sağladı. Yazışmaların 1 Kasım seçimleri öncesine denk gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Gürsul, bir mesajında FETÖ abisine karşı "Bir isteğiniz, emriniz olursa yazmanız yeterli" şeklinde ifade kullandı. Gürsul Fetullahçılar'ın tamamına yakınının adet haline getirdiği rüya görme ve anlatma alışkanlığına da uyup Kılıçdaroğlu ile ilgili gördüğü bir rüyayı A.H.P.'ye anlattı.

DELİL OLACAK
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ulaştığı Fatih Gürsul'un ByLock yazışmalarını yargılamanın devam ettiği İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Bu yazışmalar yargılamada delil olarak kullanılacak. Söz konusu davada FETÖ/PDY'nin İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasını oluşturduğu iddia edilen Fatih Gürsul'un da aralarında bulunduğu 40 şüpheli yargılanıyor.

İŞTE O YAZIŞMALAR
Fatih Gürsul:
Abi, erken seçim var ya, Erdoğan 1 Kasım dedi. Benim erken gelmem gerekir mi? Eylül 8'de gelebilirim. Aksi takdirde Ekim 4'ten erken gelemiyorum. Alacağım habere göre burada ev tutacağım.
Fatih Gürsul: İki gün önce rüya gördüm. Genel Başkan bana dedi ki; 'Tam ihtiyacım olduğu zamanda burada yoksun' sonra elime kırmızı kalem verdi. Hayırdır İnşallah. GB'ye mail atayım mı? Erken seçim 1 Kasım'da olabilir, seçim çalışmalarında size yardımcı olmak için dönüyorum vs. Yoksa gerek yok mu? Gidince yüz yüze mi söylesem? Şimdi gerek yok gelmene diyebilir.
A.H.P.: Mail at.
Fatih Gürsul: Mail attım. Dedim ki; 'Erdoğan'ın açıklamalarından sonra 1 Kasım erken seçim ihtimali artınca bana ihtiyacınız olabilir diye 8 Eylül'de gelmeyi düşünüyorum...'
A.H.P.: Bakalım ne cevap yazacak?
Fatih Gürsul: Genel başkan maile şu şekilde cevap yazmış: "Size, ailenize sevgi ve saygılarımı sunuyorum... Biz Türkiye'de maalesef hüzünlüyüz... Kuşkusuz siz de yaşananlardan kaygı duyuyorsunuz... Gelince görüşürüz. Sevgiler, Saygılar. KK'nın mail'i bu şekilde. Ben artık 8 Eylül'e göre planları yapıyorum abi. Görüşmek üzere. Bir isteğiniz, emriniz olursa yazmanı yeterli.

Nazif KARAMAN