Şehidimize borç ayıbı

GSM şirketi, şehit Mehmet Çiftçi’nin borcunu 5 yıl sonra istedi, baba haklı olarak isyan etti Aile Bakanı devreye girdi ve borç silindi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2017 Güncelleme 30 Mayıs 2017, 01:07
Şehidimize borç ayıbı

İÇİNDEKİLER

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 2012 yılında askeri birliğin geçişi sırasında, teröristlerce önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin İzmir'de yaşayan babası 63 yaşındaki Satılmış Çiftçi'den, 5 yıl sonra oğlunun bir GSM operatörüne borcu olduğu gerekçesiyle 2 bin 200 lira istendi. Avukattan borç mesajını alınca şoke olan baba Çiftçi, oğlu şehit olduktan sonra 300 liralık telefon borcunu ödemek istediğini, ancak 'Oğlunuz şehit olduğu için borç sistemden düştü' cevabını aldığını söyledi. Şehit babası Çiftçi, "Oğlum teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Şehit olmadan önce kullandığı telefonun yaklaşık 300 lira fatura borcu olduğunu öğrendik. Ödemeye gittiğimizde bize 'şehit olduğu için borcun sistemden düştüğü ve borcumuzun olmadığı' söylendi. Bunun üzerinden 5 sene geçtikten sonra 'borcunuz var, ödemezseniz evinize haciz' gelir diye bize önce mesaj attılar, sonra da telefonla aradılar. Ben o zaman oğlumun borcumu ödemek için başvurdum. Çünkü benim evladımın borcu benim borcum. O zaman 'yok' dediler şimdi faizleriyle birlikte 2 bin 200 lira borç çıkardılar" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın girişimiyle Mehmet Çiftçi'nin ailesine gönderilen şehide ait telefon hattı borcu silindi ve haciz işlemi kaldırıldı. Kaya'nın talimatıyla bakanlık yetkilileri ilgili operatör firmasıyla görüştü ve borç silinerek haciz işlemi kaldırıldı. Sosyal medyada da böyle bir skandala imza atan GSM şirketine tepkiler yağdı.



Baba Çiftçi, böyle bir olayın kabul edilemez olduğunu söyledi. GSM şirketinin böyle bir hata yapmasını da anlamadığını belirtti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın da bu duruma tepki gösterdiğine dikkat
çekildi.