Hollanda rahatsız

Hollanda faşist uygulamalara devam etti. TAKVİM yayın yönetmeni Ergün Diler ve yazarımız Bekir Hazar’a Rotterdam’daki konsolosluk önünde yayın yaptırmadı. Yayın yapılan alanda ise polis tacizi hiç durmadı. Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel’in çantası ise organize bir şekilde otel lobisinden çalındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mart 2017 Güncelleme 20 Mart 2017, 01:43
Hollanda rahatsız

İÇİNDEKİLER

Hollanda geçtiğimiz hafta tüm özgürlük ve insan haklarını rafa kaldırdı. Ortaçağ zihniyeti ile faşizmi birleştirdi, Rotterdam'da terör estirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Sayan Betül Kaya'yı rehin alan Hollanda hükümeti, Türk diplomatları gözaltına aldı. Türk vatandaşların üzerine köpeklerle saldırdı, gazetecileri darp etti. aHaber'in ezber bozan ve haberin merkezine inen programı Yaz-Boz, tüm bu yaşanan skandalın perde arkasını anlatmak için Hollanda'ya gitti.

HELİKOPTERLE TACİZ ETTİLER
Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler ve yazarımız Bekir Hazar'ın sunduğu program da Hollanda'nın faşist uygulamalarından nasibini aldı. Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 21.00'de canlı olarak başlayan program için öncelikle Rotterdam'daki Türk Konsolosluğu'nun arka bahçesi ayarlandı. Ancak Hollanda tüm rezaletinin yaşandığı bu alanda güvenlik gerekçesiyle yayına izni vermedi. Ardından bir Türk restoranı yayın için seçildi. Son dakikada gerekli hazırlıklar yapıldı ancak burada da Hollanda polisinin tacizi hiç durmadı. Yayında görünen ana cadde üzerinden sürekli geçen polisler dışında da ekibimizin tepesinde de bir polis helikopteri eksik olmadı. Hollandalılar'ın tacizleri içinde üç saatlik yayın yapılırken esas sürpriz sona saklanmıştı. Gazetemizin Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, kameraman arkadaşımız Taha Hazar ile kaldıkları Pulitzer Otel'e 23.45 civarlarında giriş yaptı. Valizini ve çantasını lobide otel görevlilerine bırakan Yüksel, giriş işlemleri için resepsiyona gitti. Birkaç dakika süren işlemlerin ardından ise özel belgelerinin bulunduğu çantası kaybolmuştu. Bunun üzerine otelden kamera kayıtları istendi. Görüntülere göre hırsızdan ziyade gizli servis çalışanına benzeyen bir kişi Yüksel'in giriş yaptığı dakikalarda otele giriyor, Mevlüt Yüksel'in sadece özel evrak çantasını alıyor ve otelden çıkıyordu. Hollanda işkencesi ise bununla bitmedi. Ekibimiz polise haber verince ifade vermek üzere karakola çağrıldı. Ancak saatlerce bekletilen ekibimiz, ifade verirken de suçlayıcı sorulara maruz kaldı. Kamera görüntülerinde hırsız açıkça belli oluyordu. Üstelik dışarı çıkıp bindiği aracın plakası da belliydi. Ancak polis hırsızın kim olduğuna dair bu görüntülerin hiçbirini kullanmadan işlem yaptı. Ekibimiz ise tüm geceyi karakolda geçirdi.



BÖYLE GİRDİ
Görüntülere göre hırsıza hiç benzemeyen birisi, ekibimizin ardından Pulitzer Otel'e elinde ceketiyle giriş yaptı.



BÖYLE ÇIKTI
Gizemli kişi saniyeler içinde Mevlüt Yüksel'in evrak çantasıyla beraber otelden çıkış yaparken görüldü. Hollanda polisi ise bu kişiyi tespit edemedi!



BURADA GÜVENDE DEĞİLSİNİZ
Yaz-Boz ekibinin yaşadığı tacizler ve planlı olduğu belli olan hırsızlık olayı sonrası gece, ekibimizin kaldığı otele istihbarat servisi görevlileri de geldi. Görevlilerden bir tanesi Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler'e "Burada güvende değilsiniz" diyerek üstü kapalı tehditte bulundu. Hollandalı istihbaratçı "Başka bir otele geçsek güvende olur muyuz? Ya da hangi otelde güvende olabiliriz" sorusuna ise "Burada hiçbir yerde güvenliğinizi garanti edemeyiz" yanıtı verdi. TAKVİM ve Yaz-Boz ekibi ise tehditlere rağmen basın özgürlüğünün olmadığı Hollanda'da görevini yaptı.