ABD’nin ölü yatırımı

Amerikan askerleri, PKK’nın Suriye’deki kolu olan YPG’ye destekte sınır tanımadı. Teröristlerin armasını taktı! Menbiç operasyonunda ölen 3 ABD’linin cenazesi de ülkelerine yollandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2016 Güncelleme 01 Eylül 2016, 01:56
ABD’nin ölü yatırımı

İÇİNDEKİLER

Süper güç bir kez daha süper yalancı çıktı! Amerika Birleşik Devletleri, DAEŞ'e karşı mücadele için "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) adlı bir oluşum hazırladı. Ancak SDG çatısı altında terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG vardı. ABD askerleri YPG arması taktı. Fırat'ın batısına geçmeye çalıştı.

KOD ADI AMED KOBANİ
Ancak Türkiye, Cerablus Operasyonu sonrası YPG'nin batıya çekilmesi konusunda ABD'yi uyardı. İşte ABD'nin kanlı örgüte verdiği destek bir kez daha kanıtlandı. YPG'ye katılan 3 ABD'linin Menbiç'te öldüğü açıklandı. Jordaan Andrew, Well Savage ve Levi Jonson'un cenazesinin, Irak'taki Süleymaniye Havalimanı'ndan ABD'ye gönderildiği anlaşıldı. Ciwan Fırat kod adlı Coloradolu Jordaan Andrew'in 13 Ocak'ta YPG'ye katıldığı 3 Ağustos'ta öldüğü ortaya çıktı. Amed Kobani kod adlı Well Savage'ın ise 10 Ağustos'ta öldüğü anlaşıldı. Agir Şervan kod adlı Nevadalı Levi Jonson Shirli'nin de 2015'te Süleymaniye'de YPG'ye katıldığı ve 14 Ağustos'ta öldüğü açıklandı. Bu durum ABD ile YPG arasındaki kanlı ittifakı kanıtladı.

Terör örgütü YPG, bölgede Türkiye'yi kızdıracak yeni hamleler yapmaya başladı. Afrin'deki YPG'li militanların El-Bab yönüne doğru bazı köyleri işgal etmek için harekete geçtiği anlaşıldı. Hainlerin bazı aileleri rehin aldığı ortaya çıktı. Ayrıca YPG'lilerin rehin aldıkları aileleri bir eve doldurduğu, etrafına da bomba yüklü araçlar koyduğu anlaşıldı. Kanlı örgütün bölgenin vurulması durumunda "Türk askeri ve ÖSO sivilleri katlediyor" yalanını sürdürmek istediği vurgulandı.

AHMET TOPAL