Şifre Kuzu’da

Lağım çukurunda yakalanan FETÖ’nün Çiğli imamı dün adliyeye sevk edildi. Üzerine ise FETÖ’ye yakın marka olan US Polo tişört giydirildi. Paşa lakaplı başçavuş ifadesinde şehit ettikleri iki polisin paralarını aldıklarını söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2016 Güncelleme 31 Temmuz 2016, 00:51
Şifre Kuzu’da

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdıktan sonra 2 polisi şehit edip kaçtı. Güvenlik güçlerinin takibiyle geçen pazartesi günü yakalanan darbeci askerler adliyeye sevk edildi. İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın 'cemaat imamı' olarak bilinen, 'Paşa' lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu ile Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat ve Hava Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem adliyeye götürüldü. Darbecilere, FETÖ'ye yakın bir markanın tişörtleri giydirilirken hepsine aynı şortun verilmesi dikkat çekti.

FETÖ DESTEKÇİSİ POLO
Özellikle Zekeriya Kuzu'nun üzerindeki tişörtün, FETÖ'ye yakın bilinen Aydınlı Grup'a ait US Polo markalı tişört giymesi bir mesaj olarak algılandı. Şirketin başındaki Ahmet Sait Kavurmacı aylar önce ABD'ye giderken FETÖ lehinde attığı tweetlerle gündeme gelmişti. Şirketin başında ise Ahmet Sait'in kardeşi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı geçmişti.

HEPSİ HİZMET'TEN
Başçavuş Zekeriya Kuzu ifadesinde FETÖ ile bağının olduğunu itiraf etti. 2007'de FETÖ ile ilişki kurduğunu söyleyen Kuzu şunları anlattı: Tümgeneral Gökhan Sönmezateş, Çiğli'de bir fotoğrafta kırmızı kalemle işaretlenmiş yerin gösterilip "Burada PKK üst sorumlusu var onu alacağız" dedi. Helikopterde ise "Ben Genelkurmay Başkanı adına buradayım. Cumhurbaşkanını alıp geleceksiniz" açıklamasını yaptı. Koordinasyonu Şükrü Binbaşı yaptı. Otelde çatışma çıktı. Ölen iki polisin silahlarını ve cüzdanlarını aldık. Şükrü Binbaşı "Daha sonra helalleşiriz, ölenlere de dua edin" dedi. Sonra ormanlık alana kaçtık. İsmail Yüzbaşı mola yerinde "Buradaki herkes hizmet hareketinden mi?" diye sordu. Kimse itiraz etmedi. Ormanda kaldığımız zamanda ihtiyaçlarımızı ormandaki meyvelerle karşıladık. Yüksek gerilim hatlarını takip edip yerleşim yerlerine ulaşmaya çalışıyorduk.