Hüsnü Mahalli itiraf etti

Suriye istihbaratı El Muhaberat adına Türkiye'de gazeteci kimliği altında ajanlık yapan Hüsnü Mahalli, Sultanahmet'te 10 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının faili Nabil Fadlı'nin akrabası olduğunu itiraf etti.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2016, 00:00 Güncelleme 15 Ocak 2016, 15:46
Hüsnü Mahalli itiraf etti

İÇİNDEKİLER

Medyada dün çıkan haberlerde Sultanahmet'teki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bomba Nabil Fadlı'nın gazeteci-yazar kimlikli El Muhaberat ajanı Hüsnü Mahalli'nin yakın akrabası olduğu iddia edildi. Bu iddialara yanıt veren Mahalli, Nabil Fadli'yle aynı aşiretten olduklarını, bombacının amcasını tanıdığını belirterek, ''Bu aileyi 30 yıldır tanırım, o zamandan beri radikal dinci, intihar eylemcisi olmaya müsait kişilerdi'' diyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştı.



Konuya ilişkin Sol gazetesine konuşan Hüsnü Mahalli şunları söyledi:
"Yeni Şafak yakın akrabam olduğunu yazmış. Uzak akrabadır. Bombacı Nabil Fadlı'nın amcasını tanırım. Babasını tanımam. Çünkü bunlar 1970'li yıllarda Suudi Arabistan'a gittiler. O zamanlardan beri radikal dinci, intihar eylemcisi olmaya müsait kişilerdi. Biz büyük bir aşiretiz. Babam da aşiret reisi. Aşirette çeşitli dallar olur. Nabil Fadlı'nın ailesi de o dallardan biridir. Biz de Cerablus kasabasında bir aşirettik."