Çin seferi başlıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Çin'e gidecek. Bakan ve işadamlarının eşlik edeceği Erdoğan'in ikinci durağı Endonezya olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2015 Güncelleme 28 Temmuz 2015, 00:09
Çin seferi başlıyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping'in davetlisi olarak bugün Pekin'e hareket edecek. Erdoğan'a ziyaretinde bakanlar, milletvekilleri, işadamları ve basın mensuplarından oluşan bir heyet de eşlik edecek. Erdoğan'ın Xi Jinping ile yapacağı görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliği imkanları tüm veçheleriyle ele alınacak ve her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Erdoğan ayrıca, Çin Meclis Başkanı Zhang Dejiang ve Başbakan Li Keqiang ile de görüşecek. Ziyaret münasebetiyle Pekin'de bir İş Forumu düzenlenmesi ve iki ülke arasında bazı anlaşmaları da imzalayacak. Erdoğan, 30 Temmuz-1 Ağustos'da ise Endonezya Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve 25. Dönem Başkanlık Divanı üyelerini kabul etti. AK Parti'li ve MHP'li üyeler tam kadro yer alırken CHP ve HDP, gitmedi. Erdoğan, net mesaj verdi:

* Demokratikleşme de terörle mücadele de devam etmeli.
* Sonuna kadar gidilmeli.
* Terörle güçlü hükümet mücadele etmeli.
* Küçük çıkarlar bırakılmalı, birlik olunmalı.
* Operasyonlarda geç bile kalındı.