Paralel medyadan yine algı operasyonu

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katılan sporculardan Mark Cavendish'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdiği için podyumu terk ettiği algısı oluşturmaya çalışan Paralel medyaya Cumhurbaşkanlığı'ndan yalanlama geldi.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 03 Mayıs 2015, 18:12
Paralel medyadan yine algı operasyonu

İÇİNDEKİLER

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun son günü yapılan İstanbul etabı sonrası tamamlandı.

Lampre-Merida takımının Hırvat sporcusu Kristijan Durasek'in kazandığı turun sonunda düzenlenen törende Erdoğan'ın konuşmasının ardından ufak bir karışıklık yaşandı. İkinci olan Mark Cavendish fotoğraf çekimini beklemeden kürsüden inince bir cumhurbaşkanlığı koruması kolundan tutarak gitmesine engel oldu. Tekrar kürsüye çıkan Cavendish ve diğer bisikletçiler toplu fotoğraf çekiminin ardından kürsüden indiler.

PARALEL MEDYADAN ALGI OPERASYONU
Başta paralel medyadan Zaman olmak üzere bir çok haber sitesinde, Etixx-Quick Step takımından Mark Cavendish'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdiği için podyumu terk ettiği algısı oluşturulmaya çalışıldı.



CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda dereceye giren Mark Cavendish sahneden inmedi; 2 ayrı kategoride ödül aldığı için tekrar podyuma çağrıldı. Cavendish Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sohbet etti: "Bisiklet turu harika.Türkiye'ye gelmekten çok mutluyum. Önümüzdeki yıllarda da geleceğim." dediği belirtildi.