Doğan Medyası'ndan DHKP-C propagandası

Devletin savcısını rehin alan teröristlere “terörist” değil, “eylemci” diyen Aydın Doğan sahip olduğu yazılı ve görsel medya organları aracılığıyla DHKP-C'ye açıktan destek verdiler...

Giriş Tarihi 31 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2015, 03:07
Doğan Medyası’ndan DHKP-C propagandası

İÇİNDEKİLER

İstanbul Adliyesi'ndeki DHKP-C terör örgütünün savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin aldığı terör eylemi kadar Doğan medyasının bu terör eylemine verdiği destek büyük infiale neden oldu.

Akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, teröristlerce rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, iki teröristin de ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

DOĞAN MEDYA'DAN DHKP-C PROPAGANDASI

Aydın Doğan'ın Hürriyet ve Radikal'i teröristlere "eylemci" diyerek, terörü meşrulaştırırken, savcının kafasına silah dayamış terörist fotoğraflarını da çarşaf çarşaf kullanarak terör propagandası yaptı.




RADİKAL DHKP-C RESMİ RESMİ YAYIN ORGANI GİBİ HAREKET ETTİ

Radikal'in internet sitesinde yer alan haberde, "Savcıyı rehin alan DHKP-C'liler Radikal'e konuştular" denildi. Haberde sol terör örgütleriyle derin ilişkisi bilinen Doğan medyası muhabiri İsmail Saymaz imzası yer aldı. Saymaz'ın teröristlere ulaşmakta hiç zorlanmadığı tahmin ediliyor.

Doğan medyasının gün boyu sorumsuz bir yayıncılıkla başına silah dayanmış savcı fotoğrafını sürekli yayarak terör örgütünün propagandasından sonra şimdi de teröristlerden "masum eylemci" algısı için harekete geçtiler. Radikal'de yer alan skandal haber Doğan medyasının DHKP-C terör örgütüyle de nasıl bir bağı olduğunun göstergesi oldu.



HÜRRİYET'İN MANŞETİNE BÜYÜK TEPKİ

Berkin Elvan davasının savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı başına silah dayayıp rehin alarak pozlar veren, saatlerce rehin aldıktan sonra şehit eden DHKP-C'li teröristlere Aydın Doğan medyasının verdiği desteğin üstüne Hürriyet Gazetesi'nin bugünki manşeti sosyal medyada büyük tepki toplayarak tam bir ihanet olarak değerlendirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada yayın yasağı getirilmesinin nedenini açıklamasına ve buna rağmen bazı medya gruplarının özellikle bu görüntüleri vermesini propaganda olarak değerlendirmesine rağmen Hürriyet ısrarla savcı Kiraz'ın başına silah dayayan teröristlerin fotoğrafını bir kullanarak, manşetine çekti.



AYDIN DOĞAN'IN SON UMUDU TERÖRİSTLER


İktidarı devirmek için sol terör örgütlerinden medet umar hale gelen Aydın Doğan'ın son terör olayından sonra artık özgürlük sınırlarını aşıp, ülke güvenliğini tehdit eder noktaya geldi.



Doğan medyasının tüm yayınları kadar, Doğan medyasında çalışan gazetecilerin teröriste övgüler yağdırması artık özgürlük ile izah edilemez bir hassas durum ortaya çıkardı.

Sosyal medyada da Aydın Doğan ve medyasına büyük tepki yorumları geldi: