CHP, DHKP-C için arabulucu oldu!

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHPK-C'li teröristler CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve Ümit Kocasakal'ı arabulucu olarak istedi.

Giriş Tarihi 31 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2015, 01:18
CHP, DHKP-C için arabulucu oldu!

İÇİNDEKİLER

DHKP-C adlı yasa dışı sol örgüt üyeleri bugün saat 12.36'da, İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nin 6. katında bulunan, Berkin Elvan soruşturmasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı odasında rehin aldılar.

Örgüt üyeleri arabulucu olarak CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nu ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ı istedi.

Emniyet mensupları tarafından ölü olarak ele geçirilen DHKP-C militanları şu taleplerde bulunmuştu:

1-Berkin Elvan olaylarında ismi geçen polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD'den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi

KILIÇDAROĞLU TUTUKLANAN AVUKATLARI SAVUNMUŞTU

CHP lideri, geçen yıl DHKP-C'ye yönelik operasyonlar sırasında ÇHD üyesi 9 avukatın tutuklanmasına "Türkiye'de bir sürek avı başlattılar. Kenan Evren bile bunları yapmadı. Hukuk ayaklar altına alındı" diye tepki göstermişti. O dönem Başbakan olan Erdoğan da bu sözlere "Avukat hakkı hukuku savunacak, terörizmi değil" yanıtını vermişti.

SABANCI CENTER'DA ÜÇ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

DHKP/C'li Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar, 9 Ocak 1996'da Sabancı Center'da Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yi silahla öldürmüştü. Belçika'da yakalanan Erdal 2007'de firar etti, Duyar ise Uşak Cezaevi'nde öldürüldü. Akkol ise halen Yunanistan'da tutuklu.

CHP'Lİ VEKİLLER ÖRGÜT AVUKATLARINA SAHİP ÇIKMIŞTI

CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün ve İlhan Cihaner, DHKP-C örgütüne yönelik operasyonlarda avukatların gözaltına alınmasına tepki göstermiş ve operasyonların avukatları susturmaya yönelik olduğunu savunmuşlardı.

O gün operasyonun siyasi olduğunu iddia eden Aygün "ÇHD'yi aslında yürüttüğü insan hakları faaliyeti nedeniyle hedef alan gözaltılar yaşanıyor. Ne 12 Mart, ne 12 Eylül'de hiç bu kadar avukat gözaltına alınmadı. Bu doğrudan savunmayı yok etmeye yönelik. 12 Eylül faşizmi bile bu kadarına cesaret edememişti." Açıklamasında bulunmuştu.

Milletvekili İlhan Cihaner de, polisin düzenlediği operasyonun CHD, Halkın Hukuk Bürosu ve Grup Yorumu bastırma amaçlı olduğunu savunarak, "Gerek ÇHD gerek diğer avukatlar 70'li yıllardan bu yana nerede bir hak ihlali, faili meçhul varsa orada ezilenlerin yanında oldu. Bu mücadelelerini bugün de sürdürüyorlar ve bunlar avukat. Daha önce nasıl öğrenci olmayan öğrenciler varsa, gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklanmayan gazeteciler varsa, şimdi aynı oyun avukatlar için oynanıyor. Avukatlık faaliyetinden dolayı gözaltına alınmayan avukatlar olduğu iddia ediliyor. Sanıyorum yeni bir torba oluşturulacak ve bu torbanın içine avukatlar atılacak" açıklamasında bulunmuştu.