Almanya'da IŞİD turizm!

İngiltere'nin ardından Almanya da IŞİD'e geçit verdi. Çoğu çocuk yaşta 70 Alman kadın, militanlara katılmak için Suriye ve Irak'a geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2015 Güncelleme 30 Mart 2015, 03:23
Almanya’da IŞİD turizm!

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü IŞİD, Irak ve Suriye'de kan kusarak ilerledi. Dünyadan ise militan ithal etti! Her defasında Türkiye üzerinden karanlık kampanyalar yürüten Avrupa ülkelerinde ise IŞİD sempatizanlarının elini kolunu sallayarak Suriye'ye geçtiği belirlendi. İngiltere'de önce 3 genç kız, daha sonra 9 tıp öğrencisinin Suriye'ye geçip IŞİD'e katılmasının ardından bir skandal da Almanya'da patlak verdi.

ROMANTİK SÖZLERLE ETKİLİYORLAR

Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans-Georg Maassen'in verdiği bilgilere göre, Almanya'dan bugüne kadar 70 kadın IŞİD saflarında savaşmak üzere Suriye ve Irak'a gitti. Bu kadınların yüzde 40'ının 25 yaşından küçük olduğu belirlenirken, 9'unun ise çocuk yaşlarda olduğu kaydedildi. IŞİD'in son dönemlerde kadın ve kızları hedef almaya başladığını vurgulayan Hans-Georg Maassen, internet üzerinden iletişime geçilen IŞİD sempatizanı kızların evlilik vaadiyle bölgeye çekildiğini söyledi. İnternette vaadedilen romantik sözlerin IŞİD saflarına katılındığında sona erdiğine dikkat çeken Maassen, militanların kadınların pasaportlarına el koyduğu belirtti. Almanya'dan IŞİD'e 650 dolayında kişinin katıldığı ve yaklaşık 200'ünün tekrar ülkeye döndüğü biliniyor.

5 HOLLANDALI SINIRDA YAKALANDI

IŞİD'e
katılmak için Suriye'ye geçmek isteyen yabancıların sayısı arttı. Genelkurmay Başkanlığı, Hollanda vatandaşı 5 kişinin, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken Hudut Birlikleri'nce gözaltına alındığını açıkladı. Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 92 Suriyeli'yi ise sınırda yakalandı.