Doğu-Batı sentezi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2015 Güncelleme 25 Ocak 2015, 01:35
Doğu-Batı sentezi

İÇİNDEKİLER

Paralel Devlet Yapılanması (PDY) Güneydoğu'daki imamlarının çoğunun batı illerinde doğan genç isimler olduğu dikkat çekiyor. Örneğin Diyarbakır imamı Çanakkale, Gaziantep imamı Manisa, Şanlıurfa imamı İstanbul, Mardin imamı Kayseri, Kilis imamı Afyon doğumlu. İmamların pek çoğu da faaliyetlerini, PDY'ye ait şirketlerde sürdürüyor. İşte o imamlar:

GAZİANTEP/MEHMET KOCATÜRK: Manisa'da doğdu. 47 yaşında. PDY Gaziantep İl İmamı ve Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi'dir. 1995'te, Fethullah Gülen Grubu'nun Ankara'da faaliyet yürüten özel evlerinde kalan öğrenciler arasında yer aldı. Nisan 1999'da Türkmenistan Aşkabat'a yerleşti. 1998-2001 yılları arasında Gülen Grubu'nun Ankara Yenimahalle Bölge İmamlığı'nı yaptı. 2002'da Kayseri İl İmamı oldu. 2005'te Fethullah Gülen'i ziyaret eden Kocatürk'ün Gülen nezdinde itibarlı bir konumu bulunuyor. Haziran 2005'te Karadeniz Bölge İmamlığı'na atandı. 2007 yılında Gaziantep İl İmamı oldu. Kasım 2014 ayı itibarıyla Sefa Özel Öğretim Hizm. ve Eğitim Araç. A.Ş. bünyesinde görev yapıyor.

DİYARBAKIR/İBRAHİM KÖKLÜKAYA: Çanakkale'de doğdu. 45 yaşında. Fethullah Gülen Grubu kontrolünde Nahçivan'da faaliyet gösteren Türk Koleji'nde geçmiş dönemde müdür, 1998 yılı itibarıyla KKTC Magusa'daki orta ve lise öğrenim yurdu sorumlusu olarak görev yaptı. Temmuz 2012'de Diyarbakır İl İmamı olarak tayin edildi. Kasım 2014 ayı itibarıyla Kültür Özel Eğitim Kurumları'nda görev yapıyor.



ŞANLIURFA/OSMAN NURİ KARABAŞ
: İstanbul'da doğdu. 47 yaşında. Şanlıurfa'da PDY kontrolündeki Çağlayan Okulları'nın yönetim kurulu başkanı. 2009'a kadar Gaziantep'te ziraat mühendisi olarak çalıştı. Bu dönemde Gaziantep'te PDY adına aktif faaliyet yürüttü. Mart 2009'da tayini Şanlıurfa'ya çıkarıldı.

BATMAN/MUSTAFA TORU: Mersin'de doğdu. 38 yaşında. Batman Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli olan Mustafa Toru, daha önce İzmir/Hatay'da bulunan İstihkam Tepe Öğrenci Yurdu'nda görev yaptı. Ocak 2015 itibarıyla Batman Merkez Sakarya İlkokulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapıyor.

ADIYAMAN/HABİB BIÇAKÇI: Kars'ta doğdu. 44 yaşında. 1990 yılında PDY tarafından faaliyete geçirilen Özel Doğanşehir Erkek Öğrenci Yurdu'nun müdürlüğünü yaptı. 2007 yılında Şırnak İl İmamlığı görevinde bulundu. Haziran 2009'dan bu yana Adıyaman İl İmamı olarak görevini sürdürüyor. Kasım 2014 itibarıyla Adıyaman Başarı Eğitim Hizmetleri İnşaat Bas. San. A.Ş.'de görev yapıyor.



SİİRT/HALİL İBRAHİM YANIK: 43 yaşında. 2008 yılında PDY kontrolünde Adana'da esnaf imamlığı görevini yürüttü. Aynı dönemde, Adana'da faaliyet gösteren Perihan Üçgül Lisesi'nde Halka İlişkiler Bölümü'nde çalıştı. Ağustos 2014'te Siirt İl İmamı olarak görevlendirildi. Kasım 2014 itibarıyla Lotus Eğitim Dağıtım İnşaat Turizm Yemek Hizm. San. Ve Tic. A.Ş. bünyesinde görev yapıyor.

MARDİN/SAMİ KAYA:
Kayseri'de doğdu. 44 yaşında. 1997 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Mardin'de PDY kontrolündeki Safiye Eğitim Kurumları A.Ş. isimli firmada çalışıyor. 2000 yılında Niğde İl İmam Yardımcılığı görevinde bulundu. 2001'de İskenderun'da Özel Gülen İÖO'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ve İskenderun İlçe İmamlığı yaptı. Kısa süre Niğde İl İmamlığı yaptıktan sonra 2012'ye kadar Kahramanmaraş Elbistan'da İlçe İmamı olarak görevlendirildi.

KİLİS/OSMAN ÖNER: Afyon'da doğdu. 44 yaşında. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 2003'te Hatay İskenderun İlçe İmamlığı görevini yürüttü. 2009 yılında Mardin İl İmamı oldu. Eşinin kanser hastalığı nedeniyle Aralık 2009'da Batı'da bir ile imam olarak atandı. Halihazırda Kilis Merkez Atatürk Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yapıyor.

YARIN: KARADENİZ BÖLGESİ

Gülenin doğum yeri!


Gülenin iç yüzü

F-Devlet

İmamın valisi!