Yarın TEKİRDAĞ, ÇANAKKALE, BALIKESİR'DE okullar tatil mi? Son dakika yarıyıl tatil uzadı mı? 5 Şubat 2023 Valilik açıklamaları...

Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesiyle birçok kentte kar yağışı başladı. Meteoroloji ve AKOM'dan da gelen son dakika uyarıların akabinde 'Yarıyıl tatil uzadı mı?' sorusu gündeme geldi. Peki yarın okullar tatil mi, hangi illerde? İşte Valilik açıklamaları...

Giriş Tarihi 05 Şubat 2023, 09:26 Güncelleme 05 Şubat 2023, 16:31
Yarın TEKİRDAĞ, ÇANAKKALE, BALIKESİR’DE okullar tatil mi? Son dakika yarıyıl tatil uzadı mı? 5 Şubat 2023 Valilik açıklamaları...

İÇİNDEKİLER

Yarın okul var mı, yarıyıl tatili uzadı mı soruları sıkça araştırılır oldu. Kar yağışı bir çok ili etkisi altına almaya başladı. Peki Yarın TEKİRDAĞ, ÇANAKKALE, BALIKESİR'DE okullar tatil mi?

YARIN OKULLAR TATİL Mİ 6 ŞUBAT 2023?

Yarın için henüz Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir il valiliklerinden kar tatili açıklaması gelmedi. Gelişmeler oldukça haberimizde yer verilecektir.

KAR TATİLİ OLAN İLLER LİSTESİ GÜNCEL!

BİTLİS

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yoğun Kar Yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar da göz önünde bulundurularak 6 Şubat Pazartesi günü, Bitlis Merkez, Güroymak ve Hizan ilçelerimizde Eğitim Öğretime bir(1) gün ara verilmiştir." denildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada; "Değerli Öğretmenlerimiz ve Sevgili Çocuklarımız; İlimiz genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez ve ilçelerinde eğitim-öğretime 06.02.2023 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Çüngüş Kaymakamlığıi şu açıklamayı yaptı; "Kaymakamlığımızca, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, ilçemizde devam eden ve önümüzdeki günlerde de devam edecek olan yoğun kar yağışı nedeniyle, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin can ve mal güvenliği düşünülerek; Tüm resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim öğretim faaliyetlerine, 06-07/02/2023 Pazartesi ve Salı günleri, 2 gün süre ile ara verilmiştir."

MUŞ

Muş'ta yarın (6 Şubat Pazartesi) okulların tatil edilecek mi sorusuna yönelik Muş Valiliğinden resmi bir açıklama geldi. Muş Valiliğinden beklenen kar tatili açıklaması geldi. Muş Valiliğinden yapılan açıklada "6 ve 7 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü il genelinde eğitim öğrete 2 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir." denildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Vali Davut Gül, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini bildirdi.

Gül, "Gaziantep'teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun." ifadesini kullandı.

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçesinde ise eğitime iki gün ara verildi. Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açıklaması şöyle: "Şirvan ilçemiz ve köylerimizde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, ilçe merkezi dışında bulunan tüm köylerimizde eğitime iki gün süre ile (Pazartesi ve Salı) ara verilmiştir. Kamuoyuna ilgi ile duyurulur."

İSTANBUL'DA KAR TATİLİ OLUR MU?

İstanbul Valisi Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Saat 16:00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul'da; Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım." uyarısında bulundu.

İstanbul için de henüz kar tatili haberi gelmedi.

MGM 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU 81 İL!

5 ŞUBAT 2023

6 ŞUBAT 2023

7 ŞUBAT 2023

8 ŞUBAT 2023