Panik yok

Lise nakillerinde panik yaşayan öğrenci ve velilere iyi haber Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi: 2 hafta sabredin, sorun çözülecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2014 Güncelleme 28 Ağustos 2014, 01:53
Panik yok

İÇİNDEKİLER

İlk kez geçen yıl uygulanmaya başlayan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ardından liseye yerleştirilen 1.3 milyon öğrenciden 50 bininin kayıtları, yaşadıkları ilçenin dışındaki okullara yapıldı. Yurt dışından sınava giren ya da sisteme adreslerini girmeyen bin 600 öğrenci de kütüklerine göre yerleştirildi. Böylelikle il dışlarına da yerleştirilen öğrenciler oldu.

'KONTENJANLARI TAKİP EDİN'
Bu durum hem öğrenciler hem de veliler arasında paniğe yol açtı. Çok sayıda öğrenci ve veli duruma tepki gösterirken; iyi haber Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, her öğrencinin istediği okulda okuyabilmesi için 5 hafta nakil süresi tanıdı. Veliler bu süre içinde evlerine en yakın okulların boş kontenjanlarını takip edecek. Her okulun kontenjanı e-okul sisteminden açıklanacağı için açık kontenjan bulunan okullara nakil istenecek. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, yaşadığı ilçe dışına kayıtların öğrenci ve velilerin yanlış tercihinden kaynaklandığını belirterek, şöyle konuştu:

'HERKES İLÇESİNE GERİ DÖNECEK'
"Birçok öğrenci ve veli yüzdelik dilime göre tercih yapmamış. Özel okullar sistemlerini açmadığı için özel okul öğrencilerini de devlet okullarına yerleştirdik. Bu nedenle yukarıdan aşağıya kayma oldu. Veliler 2 hafta sabretsin. Herkes ilçesine geri dönecek. Önümüzdeki 5 hafta boyunca her hafta nakiller açılacak. Özel okul ve açık lise öğrencileri sistemden çıkınca nakiller rahatlayacak ve herkes yaşadığı bölgede okula gidecek."

VELİLERE NAKİL YOL HARİTASI
Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, önümüzdeki 5 haftada yaklaşık 240 bin öğrencinin naklinin gerçekleşeceğini açıkladı. Velilerin nakil yol haritası ise şöyle: Nakiller 26 Eylül mesai bitimine kadar devam edecek. İlk nakil sonuçları yarın açıklanacak. Kesin kaydı yapılmış öğrenciler açık kontenjan bulunan başka liseye nakil istediğinde, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak nakil olacak. Nakil işlemleri eokul üzerinden yürütülecek.

Safure CANTÜRK