e-YDS nasıl yapılıyor? YDS'de en az 60 aldıracak SINAV TAKTİKLERİ! 2 Aralık e-YDS sınav merkezi sorgulama

2 Aralık Cumartesi günü yapılacak e-YDS sınavı hakkında araştırmalar hızlandı. “Elektronik Yabancı Dil Sınavı” olan ve kısaca “e- YDS” olarak bilinen bu sınav aslında “Yabancı Dil Sınavı” yani “YDS” ile eşdeğerdir, tek farkı E-YDS’nin bilgisayar üzerinden ve elektronik ortamda yapılıyor olmasıdır. Peki, e-YDS nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 02 Aralık 2022, 20:03 Güncelleme 02 Aralık 2022, 20:03
e-YDS nasıl yapılıyor? YDS’de en az 60 aldıracak SINAV TAKTİKLERİ! 2 Aralık e-YDS sınav merkezi sorgulama

İÇİNDEKİLER

E-YDS de toplam 80 sorudan oluşmaktadır ve cevaplama süresi de 180 dakika, yani 3 saattir. E-YDS'de sorulan soru türleri ve içeriğinin YDS'den hiçbir farkı yoktur; E-YDS'de de kelime bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama, yorumlama ve muhakeme becerisini ölçen sorular sorulmaktadır.

E-YDS NASIL YAPILIYOR?

ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde yapılan E-YDS saat 13:45'te başlamaktadır ve 13:30'dan sonra adaylar kesinlikle sınav merkezine alınmamaktadır. E-YDS tamamen bilgisayar üzerinden gerçekleşmektedir. Sınavda, adaylara hiçbir şekilde bilgisayar kullanım desteği sağlanmadığından, sınava girecek adayların temel bilgisayar kullanma bilgi ve becerisine sahip olmaları beklenmektedir.

YDS SINAV TAKTİKLERİ NELER?

🔶Özne ve zamir uyumu arayın.

🔶Referans kelimelerle ile benzer kelimelerin altını çizin.

🔶Miktar ifadelerinin altını çizin.

🔶Bağlaçlara dikkat edin

-Eğer cümlede zıtlık bağlacı varsa ve cümle olumlu ise şıklarda olumsuz anlam ararız ve zaman, miktar, referans takibi yaparız. (However, but gibi...)

-Eğer cümlede zıtlık bağlacı varsa ve cümle olumsuz ise şıklarda olumlu anlam ararız ve miktar, referans takibi yaparız.

-Eğer cümlede neden-sonuç bağlaçları varsa ve cümle olumlu ise şıklarda olumlu anlam ararız ve zaman, miktar, referans takibi yaparız. (Thus, so, as, because gibi...)

-Eğer cümlede neden-sonuç bağlaçları varsa ve cümle olumsuz ise şıklarda olumsuz anlam ararız ve miktar, referans takibi yaparız.

🔶Zıtlık bağlacı varsa miktar ve zaman ifadeleri de zıt olmalıdır.

-İlk cümlede zıtlık bağlacı ile birlikte ancient, once ve previously gibi geçmiş zaman anlatan ifade varsa diğer cümlede now, today ve at present gibi şimdiki zaman ifadesi arayabiliriz.

E-YDS SINAV BİNALARI ADRES VE ULAŞIM BİLGİLERİ

Ankara e-Sınav Merkezi: Özal Bulvarı Çubuk Yolu 1.km 06670 Akyurt ANKARA

İzmir e-Sınav Merkezi: Alsancak Mahallesi 1480.Sk. No:12, Konak İZMİR

Adana e-Sınav Merkezi: Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi Sarıçam ADANA

İstanbul e-Sınav Merkezi: Emniyetevler Mah. Eskibüyükdere Cad. No:3/1 4.Levent Kağıthane İSTANBUL