2023-ALES/3 sınav yerleri açıklandı mı? ALES GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI: ais.osym.gov.tr! ÖSYM ALES sınavı ne zaman, saat kaçta?

Bu yılın üçüncü ALES sınavı Kasım ayında düzenlenecek. Sınava az bir süre kala giriş belgeleri hakkında araştırmalar da hızlandı. Akademik kariyer yapmak isteyen üniversite mezunlarının katıldığı ALES sınavları her yıl düzenleniyor. Peki ÖSYM 2023-ALES/3 sınavı ne zaman, saat kaçta? ALES sınav yerleri açıklandı mı? İşte giriş belgesi alma ekranı...

Giriş Tarihi 07 Kasım 2023, 09:12 Güncelleme 07 Kasım 2023, 09:12
2023-ALES/3 sınav yerleri açıklandı mı? ALES GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI: ais.osym.gov.tr! ÖSYM ALES sınavı ne zaman, saat kaçta?

İÇİNDEKİLER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ALES/3 sınav tarihi açıklandı. ÖSYM'nin 2023 takvimine göre, bu yılın üçüncü Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) bu ay yapılacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerinin yayımlanıp yayımlanmadığını ve nereden alacaklarını araştırıyor. Peki 2023-ALES/3 sınav yerleri açıklandı mı? ÖSYM ALES sınavı ne zaman, saat kaçta?

ÖSYM ALES/3 TARİHİ

ALES/3 sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 10.15, 150 dakika

ALES/3 KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ALES/3 GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

ÖSYM tarafından ALES/3 sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. ALES sınav giriş belgelerinin 6-13 Kasım tarihleri arasında ilan edilmesi bekleniyor.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SINAV SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.