Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem 10 farklı ülkede hissedildi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 farklı ülkede hissedildi. Suriye, Irak, Filistin, İsrail, Lübnan, Ürdün, Yunanistan, Mısır, KKTC ve Rum Kesimi’nde büyük paniğe neden oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2023 Güncelleme 07 Şubat 2023, 06:57
Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem 10 farklı ülkede hissedildi

İÇİNDEKİLER

Pazarcık ve daha sonra Elbistan ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen deprem sonrası birçok artçı sarsıntı meydana geldi. Deprem, Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra; Suriye, Irak, Filistin, İsrail, Lübnan, Ürdün, Yunanistan, Mısır, KKTC ve Rum Kesimi'nde de hissedildi. Suriye'nin Halep ve Hama şehirlerinde birçok bina çöktü. İlk belirlemelere göre 750 Suriyeli hayatını kaybetti. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta da sarsıntıyı hissedenler evlerini terk etti. Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da da hissedilen deprem sebebiyle insanlar can güvenliği endişesiyle evlerinden çıktı. Mısır'ın başkenti Kahire ve çevresinde hissedilen deprem yaklaşık 30 saniye kadar sürerken halk arasında büyük endişe yarattı. Gazze, Tel Aviv, Girit, Lefkoşa ve Rum tarafında da birçok bölgede sarsıntı nedeniyle panik yapan halk sokağa çıktı.



Halep'in yakınlarında bir baba, 7 saat sonra çocuğunu enkazdan çıkarmayı başardı. Hayatının en acı en mutlu anını yaşayan baba, çocuğuna sevinç çığlığıyla hastaneye götürdü.

GRÖNLAND'DA DA HİSSEDİLDİ
Danimarka Jeoloji Enstitüsü, Türkiye'deki depremlerin yol açtığı sarsıntıların çok şiddetli olduğunu, Danimarka ve Grönland'da da sismik kayıtlara geçtiğini açıkladı.



DEPREMİ BİLEN PROFESÖR
Deprem kahini' diye bilinen Prof. Frank Hoogerbeets'in 3 Şubat tarihinde yaptığı paylaşım, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi. Hoogerbeets, o tarihte "Er ya da geç bu bölgede (Güney- Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7.5 deprem olacaktır" ifadesini kullanmıştı. dün tekrar bir paylaşım yapan Hoogerbeets, "Gezegen geometrisi asla yanılmaz. Ben de bu konuda gece gündüz çalışan biriyim" diye yazdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN