Olga’ya gelmeyin

Ukraynalı ‘gelin’ çeteleri, dünyayı fena salladı. Dolandırıcı kadınlar, önce bir internet sitesi açtı. Kendileriyle evlenmek isteyen erkekleri, trajik hikayelerle kandırdı. Ardından da vize ve seyahat masrafları altında saf aşıklardan binlerce dolar aldı... Müstakbel kocalar, eşlerini beklerken onlar çoktan sırra kadem basmıştı! Kurbanlar arasında Türkler de vardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2017 Güncelleme 22 Eylül 2017, 01:02
Olga’ya gelmeyin

İÇİNDEKİLER

Aşk sınırları aştı.Ukrayna'ya ulaştı. Ancak Ukraynalı güzellerle bir yastıkta kocamak isteyen erkekler, büyük tuzakla karşılaştı. Buna göre Ukraynalı dolandırıcı kadınlar önce internet siteleri açtı. "Ukraynalı gelinler" adlı sitelerde "gelinlerin" bilgileri yayınlandı! Bu bilgiler tabi ki yalandı. Çete üyesi kadınlar, sahte biyografilerinin altına trajik bir hikaye yazdı. Ülkedeki içler acısı durumu anlattı. Ayrıca internet sitesinde kadınlara övgüler yağdırıldı. "Ukraynalı gelinler, erkeklere diğer kadınların yapamayacağı bir şey sunabilir. Çünkü onlar farklı cins kadındır. Ayrıca Ukraynalı gelinler son derece saygılı ve güzeldir. Her koşulda ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Giyimlerine önem verirler. Manikürü eksik etmezler. Hayallerinizdeki kadınla evlenmek istiyorsanız bizimle irtibata geçin" şeklinde ifadeler yer aldı. Bu sözlere kanan saf aşıklar ise internet sitesinden beğendikleri güzelle irtibat sağladı. Çete üyeleri, sahte fotoğraflarla erkeklerin kalbini çaldı. Evlilik teklifini kabul eden kadınlar, farklı ülkelerdeki taliplerini kandırdı. "Vize ve bilet işlemleri için para gerekiyor" deyip erkeklerden binlerce dolar aldı. Kadınlar sahte belgeler hazırlayıp müstakbel eşlerine yolladı. Saf damatlar, havalimanlarında Ukraynalı güzelleri beklerken büyük bir şokla karşılaştı. Çünkü evlilik planları yaptıkları Ukraynalılar, sırra kadem basmıştı. İhbarlar üzerine Ukrayna emniyeti düğmeye bastı. Interpol üzerinden çete üyeleri için yakalama kararı çıkartıldı. Emniyet yetkilileri, çete üyesi kadınların yakalanmaları durumunda 12 yıldan başlayan hapisle cezalandırılacaklarını açıkladı. Bu arada çetenin tuzağına düşen erkekler arasında Türkler'in de bulunduğu ortaya çıktı. Türk emniyet yetkilileri, özellikle paralı erkeklerin bu tuzağa düştüğünü açıkladı.

ABD'LİYİ YAKTI
Ukraynalı kadınların tuzağına düşen erkekler arasında bir ABD'li de vardı. 55 yaşındaki adam, internet sitesinde gördüğü Yeloriya adlı bu güzele abayı yaktı. Evlilik uğruna Ukraynalı kızın istediği her şeyi yaptı. Pasaport ve vize işlemleri için Yeloriya'ya binlerce dolar yolladı. Ancak saf damat, New York'ta havalimanında eşini beklerken büyük bir şokla karşılaştı. Çünkü Yeloriya parayı alıp çoktan kaçmıştı.