Vay Janina!

Almanya’da yaşayan Tuncelili boksör İsmail Özen hayatının maçını kazandı! “Deli Yumruk” lakaplı sporcu, Alman milyarder Michael Otto’nun kızı Janina ile nişanlandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2016 Güncelleme 28 Haziran 2016, 00:00
Vay Janina!

İÇİNDEKİLER

Tuncelili boksör İsmail Özen (35), rakiplerini solladı. Almanya'da yaşayan şampiyon boksörün, başarıları kadar özel hayatı da ön plandaydı. "Deli Yumruk" lakabıyla tanınan sporcu, Alman milyarder Michael Otto'nun kızı Janina (42) ile nişanlanarak, evlilik yolunda ilk adımı attı. İsmail Özen, 60'lı yıllarda Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nden çalışmak için Almanya'ya giden bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gözlerini açtı. Spora, Hamburg'da futbol oynayarak başladı. 15 yaşındayken boks sporuyla tanıştı. 2006 yılında profesyonel olarak Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde ringlere çıktı. Ringe çıktığı 15 maçın 13'ünden galibiyetle ayrıldı. "Deli Yumruk" lakabıyla ün saldı.

TURNAYI GÖZÜNDEN VURDU
Başarılı sporcu, 76 kiloda Uluslararası Almanya Şampiyonu olarak gücünü kanıtladı. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen maçta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte ringe çıktığı için tepki alan sporcu, özel hayatıyla da dünya gündemini sarstı. İsmail Özen, Alman milyarderlerden Otto Versand markasının sahibi olan Michael Otto'nun kızı Janina ile aşka yelken açtı. Evlilik kararı alan ikili, geçtiğimiz günlerde nişanlandı. Böylece "Milyarder baba nişan istemiyor, nişan ertelendi" iddiaları yalanlandı. Yılın nişanını manşete taşıyan Almanya'nın ünlü Bunte dergisi, Janina Otto ile İsmail Özen'in bu yıl içerisinde evleneceklerini yazdı.



SERVETİ 18 MİLYAR $
HDP'li Selahattin Demirtaş'ın desteklediği boksör İsmail Özen'in, milyarder Janina ile nişanlanması, dünyanın gündemindeydi. Gözler ise Janina'nın "Almanya'nın en zenginleri" arasında yer alan babası Michael Otto'ya (73) çevrildi.

* Almanya'nın en köklü perakende satış devi Otto Versand'ın sahibi Michael Otto'nun serveti 18 milyar doları geçti.

*Benjamin ve Janina adında 2 çocuğu olan Otto, Forbes dergisinin "Dünyanın en zenginleri" listesinde 56. sıraya yerleşti.

* Sahibi olduğu Otto Grup, internetten satış kategorisinde Amazon.com'dan sonra dünyanın en büyük 2. internet perakendeci.

*Michael Otto'nun babası Werner Otto tarafından 1949'da posta ile spariş alanında hizmet veren küçük bir şirket olarak kurulan Otto Grup, şimdilerde Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarında bulunan 20 farklı ülkede faaliyet gösteren 123 şirketten oluşuyor.

* 16.5 milyar euro cirosu bulunan Otto Grup, bunun yaklaşık 6 milyar eurosunu internet üzerinden yapılan satışlardan elde ediyor.