Fıstıklı Kaymaklı Cezerye Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 12:55
Fıstıklı Kaymaklı Cezerye Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet orta boy havuç
3 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı tuzsuz antepfıstığı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
250 gram kaymak

Fıstıklı Kaymaklı Cezerye Yapılışı
Havuçları rendeleyip üzerine tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa koyup 5 dakika pişirin ve altını kapatın. Un ve nişastayı içine katıp macun kıvamına getirin. Ceviz ve antep fıstığını irice çekip üzerine ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra düz bir zemine koyup elinizle bastırarak açın. Soğuduktan sonra 3 parmak eninde kareler şeklinde kesin. Her parçanın içine 1 çorba kaşığı kaymak koyup kürdanla tutturduktan sonra servis yapın.