Mandalinalı Ravioli

Giriş Tarihi 02 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2013, 15:00

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Hamuru için:
Yarımşar çay bardağı mandalina
suyu, un ve mısır unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı margarin

Harç için: Yarım çay bardağı mandalina suyu
1 tatlı kaşığı glikoz
1 çorba kaşığı tozşeker
150 gram sütlü kuvertür çikolata
2 adet mandalina
1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Hamur için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp yoğurun ve 1 saat buzdolabının alt rafında dinlendirin. Harç için mandalina suyu, glikoz ve tozşekeri kaynatın. Ocaktan alıp üzerine rendelenmiş kuvertür çikolata ve zarları temizlenip doğranmış mandalinayı ekleyin. Dinlenen hamuru ince açın. Hamurun yarısına, aralıklarla harç yerleştirin. Yumurta sarısını çırpıp, hamurun diğer yarısına sürün. Boş hamur parçasını diğer parçanın üzerine kapatın. Kalıp yardımıyla parçalar kesip, geniş bir tepsiye yerleştirin. Üzerini streç filmle kaplayıp, 30 dakika buzdolabının alt rafında dinlendirin. Daha sonra kaynayan suyun içinde 5 dakika haşlayıp, çıkarın. Soğuk olarak servis yapın.