Cappuccinolu Cheesecake Tarifi

Giriş Tarihi 25 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 14:38
Cappuccinolu Cheesecake Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:

Kek için:
3 çorba kaşığı cappuccino
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
200 gram kakaolu bisküvi

Harç için:
Yarım su bardağı süzme yoğurt
5 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı krema
2 çorba kaşığı cappuccino
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
Bir tutam tuz

Süslemek için:
Yarım paket bitter çikolata
Yarım paket beyaz çikolata

Cappuccinolu Cheesecake Yapılışı:

Cappuccino ve sütü karıştırıp üzerine tereyağını ilave edin. Bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp karışıma ekleyip, yağlanmış bir kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 dakika pişirip soğumaya bırakın. Diğer taraftan harç için yoğurdu geniş bir kaba alıp üzerine kremayı ve yumurta aklarını ekleyip çırpın. Cappuccinoyu sütle açıp karışıma ekleyin. Un, pudraşekeri, vanilya ve tuzu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ılınmış bisküvilerin üzerine döküp yeniden fırına verin. Fırın ayarını değiştirmeden 1 saat pişirin. Kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Eritilmiş bitter ve beyaz çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek, arzunuza göre böğürtlenle süsleyerek servis yapın.