Enginar Yatağında Semizotu

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 15:17
Enginar Yatağında Semizotu

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

4 adet enginar
16 adet somon füme
2 adet soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
2 su bardağı portakal suyu
1 adet elma
1 adet kesmeşeker
Tuz

Servis için: Kapari

YAPILIŞI:

Soğanı yarım kahve fincanı zeytinyağında hafif soteleyin. Üzerine enginar, dilimlenmiş havuç ve portakal suyu ekleyin. Enginar tam olarak pişmeden dilimlenmiş elma, tuz ve kesmeşekeri ilave edin. Enginar yumuşayana dek pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan enginarları servis tabağına alıp dörde bölün. Üzerlerine rulo yapılmış somonları yerleştirin. Kalan zeytinyağını gezdirip, kapari ile servis yapın.